ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Κλείνουν την κιβωτό της ελληνικής γης Η τράπεζα που διατηρεί τους πολύτιμους σπόρους των ελληνικών φυτών πάει για κλείσιμο. Ενημερωθείτε για τον αγώνα της διατήρησης των παραδοσιακών σπόρων


ΤΕΤΑΡΤΗ 2-10-2013

Διαλύεται η Τράπεζα διατήρησης της ελληνικής βιοποικιλότητας. Αποστολή της Τράπεζας Γενετικού Υλικού ήταν η προστασία και η διάσωση των φυτών της ελληνικής βιοποικιλότητας. Από το 1981 έως σήμερα συγκέντρωσε και διατηρεί 14.500 πολύτιμους σπόρους άγριων και καλλιεργούμενων συγγενών φυτών.
Τα αγροτικά ιδρύματα που υπάγονται στο Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας συγχωνεύονται-διαλύονται, με νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Τριάντα χρόνια κόπων τινάζονται στον αέρα, τονίζουν η Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών ΒΙΟΖΩ και ο Μη Κυβερνητικός οργανισμός περιβάλλοντος ΗΛΕΣΙΟΝ.
Εν τω μεταξύ, ο αγώνας για να διατηρηθούν οι παραδοσιακοί σπόροι είναι μεγάλος και άνισος. Δίνεται από μικρές τοπικές ομάδες σε όλο τον κόσμο απέναντι σε πολυεθνικές που μεταλλάσσουν τους σπόρους, και κράτη που βγάζουν την ελεύθερη διακίνηση και ανταλλαγή τους εκτός νόμου.

Κάθε χρόνο τον Οκτώβριο -με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων- διοργανώνεται διεθνής εκστρατεία για την ελευθερία των σπόρων και την ελεύθερη τροφή (φέτος από 2 έως 16 Οκτωβρίου 2013). Αξίζει να ενημερωθείτε για το θέμα -που αποτελεί μια πραγματική αναδυόμενη απειλή και στη δύση- διότι στις χώρες του τρίτου κόσμου αποτελεί πλέον μη αναστρέψιμη πραγματικότητα.

ΠΗΓΗ. doctv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου