ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Μαζέψτε αποδείξεις: Θα σας επιστρέφετε το 30% της αξίας τους!


ΚΥΡΙΑΚΗ 6-10-2013

Την καθιέρωση νέου συστήματος ελέγχου φέρνουν οι πιέσεις της τρόικας, με σκοπό τον έλεγχο στα φυσικά πρόσωπα όπως και στις επιχειρήσεις. 
 
Όπως αναφέρει δημοσίευμα εφημερίδας, το υπουργείο Οικονομικών μελετά το νέο καθεστώς και τα κίνητρα για να ζητούν οι πολίτες αποδείξεις καταναλωτικών δαπανών και υπηρεσιών από κατηγορίες επαγγελματιών οι οποίοι παρουσιάζουν τα υψηλότερα ποσοστά φοροδιαφυγής.
Το υπουργείο θα αναγνωρίζει συγκεκριμένες κατηγορίες αποδείξεων και στο τέλος κάθε έτους θα ανακοινώνεται η λίστα με τις αποδείξεις που θα μετράνε στην Εφορία, ενώ θα επιστρέφεται στους καταναλωτές το 30% της αξίας τους, δηλαδή ποσοστό πολύ πάνω από τον ανώτερο συντελεστή ΦΠΑ 23%.
Σε περιπτώσεις υπηρεσιών όπως είναι η εστίαση, όπου ο ΦΠΑ είναι πλέον 13%, η έκπτωση - επιστροφή φόρου θα κινείται περίπου στο 20% επί της αξίας των αποδείξεων. Με αυτές τις δύο «κινήσεις», τον προσωρινό έλεγχο σε φυσικά πρόσωπα κατά τα πρότυπα των ελέγχων που γίνονται σε επαγγελματίες αλλά και το νέο καθεστώς αποδείξεων που θα ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2014, στην Καραγεώργη Σερβίας ευελπιστούν ότι θα περιοριστεί σημαντικά η φοροδιαφυγή που παραμένει η αχίλλειος πτέρνα του προγράμματος σταθερότητας και θα αυξηθούν τα δημόσια έσοδα.

ΠΗΓΗ.  newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου