ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

UNICEF: Τα παιδιά φέρουν το κύριο βάρος των επιπτώσεων της αλλαγής του κλίματος


ΔΕΥΤΕΡΑ 30-9-2013

Η πιο συνολική αναθεώρηση της κλιματικής αλλαγής μέχρι σήμερα προειδοποιεί κινδύνους για τα παιδιά, με την Unicef ​​να υποστηρίζει ότι τα παιδιά έχουν σε μεγάλο βαθμό μείνει έξω από τη συζήτηση μέχρι τώρα.

Τα παιδιά φέρουν το κύριο βάρος των επιπτώσεων της αλλαγής του κλίματος , λόγω του αυξημένου κινδύνου των προβλημάτων υγείας, τον υποσιτισμό και τη μετανάστευση, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Και οι τιμές των τροφίμων είναι πιθανόν να αυξηθούν ως αποτέλεσμα της αύξησης της θερμοκρασίας, εκμηδενίζοντας την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην καταπολέμηση της πείνας στον κόσμο.

Η Unicef ​​υποστηρίζει ότι, παρόλο που τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα στις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη, σε μεγάλο βαθμό έχουν μείνει έξω από τη συζήτηση. "Εχουμε περιπέσει προς ένα μέλλον όπου απειλούνται τα κέρδη που γίνονται για τα παιδιά του κόσμου και βρίσκεται σε κίνδυνο η υγεία τους, η ευημερία, και η επιβίωση τους" δήλωσε ο Βρετανός David Bull, στέλεχος της UNICEF.

Παιδιά που έχουν γεννηθεί το περασμένο έτος θα ενηλικιωθούν το 2030, οπότε οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, με τη μορφή αύξησης της ξηρασίας, οι πλημμύρες και οι καταιγίδες είναι πιθανό να είναι περισσότερο εμφανής. Στις 10 πιο ευάλωτες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Μπαγκλαντές, την Ινδία και τις Φιλιππίνες, υπάρχουν 620 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 18 ετών.

Δεν θα πρέπει να μας προκαλέι μεγάλη έκπληξη το γεγονός, αν αναλογιστούμε ότι υπάρχουν κάποιοι που (ζούν ανάμεσα μας) φανερά η απο το παρασκήνιο που πιστεύουν ότι τα ανθρώπινα όντα είναι το χειρότερο είδος στον πλανήτη, και ότι η Γη θα είχε μια πολύ καλύτερη θέση χωρίς εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου