ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Britannia - το μεγαλύτερο πλοίο που έχει ποτέ καθελκύσει το Ηνωμένο Βασίλειο


ΤΕΤΑΡΤΗ 25-9-2013


H ναυτική τραγωδία του «Costa Concordia» δεν έκαμψε τον ενθουσιασμό της βιομηχανίας των ταξιδιών αναψυχής για ακόμη μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια. Τρανή απόδειξη η ανακοίνωση την Τρίτη της εταιρείας P&O Cruises, ότι την προσεχή άνοιξη θα αρχίσει να πλέει στα νερά των ωκεανών το μεγαλύτερο πλοίο που έχει ποτέ καθελκύσει το Ηνωμένο Βασίλειο: Το όνομά του «Britannia», το μήκος του 329,8 μέτρα, έξι περισσότερα από τον Πύργο του Αϊφελ. 

Η P&O, ναυτιλιακή εταιρεία που μετράει σχεδόν 180 χρόνια ζωής, επένδυσε περί τα 559 εκατ. ευρώ για το τεράστιο αυτό κρουαζιερόπλοιο που θα μπορεί να μεταφέρει 4.300 επιβάτες και 1.350 προσωπικό.

Το «Britannia» θα έχει 13 μπαρ, 13 εστιατόρια καθώς και 15 καταστρώματα για τους επιβάτες. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, ωστόσο, το προτέρημά του είναι ότι είναι το «πιο πράσινο» κρουαζιερόπλοιο αυτού του μεγέθους. «Το πλοίο θα είναι το πιο "πράσινο" σκάφος που έχουμε φτιάξει και είναι σχεδιασμένο για τη μέγιστη δυνατή επιχειρησιακή και περιβαλλοντική απόδοση. Η κατανάλωση καυσίμων θα είναι μειωμένη κατά τουλάχιστον 20%» δήλωσε ενθουσιασμένος ο Ντέιβιντ Ντινγκλ, διευθύνων σύμβουλος της P&O Cruises.

Αλλη μια καινοτομία του, η οποία μαρτυρά και τις αλλαγές της πελατείας των κρουαζιερόπλοιων, θα είναι ότι το «Britannia» θα έχει περισσότερες μονόκλινες καμπίνες από κάθε άλλο πλοίο.

ΠΗΓΗ. tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου