ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Αρβανιτόπουλος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων


ΣΑΒΒΑΤΟ  14-9-2013

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο απολύσεων καθηγητών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.
 
 Τι είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό
 «Δεν έχουμε την πολυτέλεια χρόνου για την αξιολόγηση, η χώρα βρίσκεται σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος στον Αθήνα 9.84. «Δεν υπάρχουν περιθώρια για μετακινήσεις διοικητικών υπαλλήλων», διαμηνύουν μετά τους πρυτάνεις και οι πρόεδροι των ΤΕΙ, που συναντήθηκαν νωρίτερα με τον υπουργό Παιδείας, ενόψει της κατάρτισης της τελικής λίστας που θα ενταχθεί στην κινητικότητα.
«Δεν έχουμε την πολυτέλεια χρόνου για την αξιολόγηση, η χώρα βρίσκεται σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης», τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη, αναφορικά με την εύρεση περίπου 1.500 διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων προς διαθεσιμότητα, την ώρα που οι πρυτάνεις δεν στέλνουν λίστες, ενώ το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο απείλησε με λουκέτο αν πειραχθεί έστω ένας υπάλληλος.
Όπως είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος κάποιοι από τους διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστημίων θα μπορέσουν να στελεχώσουν θέσεις μέσω της διαπανεπιστημιακής κινητικότητας και υπογράμμισε ότι την περασμένη δεκαετία έγιναν αθρόες προσλήψεις διοικητικών.
Σε ερώτηση για το αν οι εκπαιδευτικοί που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας αποτελούν δεξαμενή απολύσεων, ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε: «Ελπίζω να τις περιορίσουμε στο ελάχιστο. Και το δεύτερο είναι ότι μετά από τη συζήτηση και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα το οποίο παρουσιάσαμε στην Τρόικα και το οποίο εγκρίθηκε από το κυβερνητικό συμβούλιο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στις 23 Ιουλίου, όπου δείξαμε ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορούσαν να τεθούν σε διαθεσιμότητα, δεν αντέχει το εκπαιδευτικό σύστημα να θέσει άλλους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα, δεν περισσεύει κανένας».

Πάντως, συνεργάτες του υπουργού υπενθυμίζουν ότι ο κ. Αρβανιτόπουλος, πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή, είχε εγγυηθεί για άλλη μία φορά ότι δεν θα απολυθεί κανείς από τους συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς. 
Διευκρινίζουν επίσης ότι ο κ. Αρβανιτόπουλος με την επίμαχη δήλωση εννοούσε πως ελπίζει οι συγκεκριμένοι να απορροφηθούν στο υπουργείο Υγείας σε θέσεις που έχουν να κάνουν με το αντικείμενό τους και όχι να απολυθούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας ευελπιστεί τα πανεπιστήμια να ολοκληρώσουν μόνα τους την αξιολόγηση του διοικητικού προσωπικού έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, ειδάλλως το υπουργείο έχει plan B, για το οποίο ενημερώθηκε σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου και, σύμφωνα με αυτό, το προσωπικό θα αξιολογηθεί απο τους υπάρχοντες μηχανισμούς που αξιολογήθηκαν και τα πανεπιστήμια.


ΠΗΓΗ. news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου