ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Τούρκος βουλευτής: "Εμείς προμηθεύουμε με χημικά τους αντάρτες στη Συρία"


ΔΕΥΤΕΡΑ 2-9-2013

Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Άλλη μια επιβεβαίωση ότι από την Τουρκία ή μέσω Τουρκίας γίνεται ο εφοδιασμός των ανταρτών της Συρίας και των μισθοφόρων που πολεμούν   μαζί τους: Όπως αναφέρεται στον τουρκικό τύπο, ο βουλευτής Ικονίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ( κόμμα CHP), κ.  Ατίλλα Καρτ, είπε ότι εξασφαλίζονται πολεμοφόδια στους αντιπολιτευόμενους στη Συρία, μέσω του αεροδρομίου Εσένμπογα της Άγκυρας και ότι αυτό είναι ισόβαθμο με την προδοσία.  Ο κ. Καρτ τόνισε ότι είναι ολοφάνερο ότι τα αεροσκάφη που προσγειώνονται στο αεροδρόμιο της Άγκυρας, δε μεταφέρουν επιβάτες και ανθρωπιστική βοήθεια.
Τα πάντα δείχνουν ότι μεταφέρουν πολεμοφόδια. Ακόμα είπε ότι επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία θα είναι κάτι το απαράδεκτο.Ο κ. Καρτ τόνισε ότι για την περίπτωση ανάμειξης της Τουρκίας και παρέμβασης στη Συρία, θα πρέπει οπωσδήποτε να ζητηθεί η έκδοση νέου κυβερνητικού εγγράφου.
Πέραν των πολεμοφοδίων έχει υπάρξει καταγγελία ότι ομάδες ανταρτών εκπαιδεύτηκαν σε (μυστική ) βάση στην Τουρκία από δυτικές μυστικές υπηρεσίες και ότι από εκεί γίνεται υποστήριξη εφοδιαστική των δυνάμεών τους.  

Και τα χημικά μέσω Τουρκίας!

Να θυμίσουμε ότι και από τον διεθνή τύπο εδώ και μήνες έχουν υπάρξει αποκαλύψεις ότι η βασική ροή στρατιωτικού εξοπλισμού των ανταρτών γίνονται από την Τουρκία, ενώ πρόσφατα διατυπώθηκε η κατηγορία από την πλευρά της Δαμασκού ότι και τα χημικά τα προωθεί στην αντιπολίτευση η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία.Ο Υπουργός Εξωτερικών της Συρίας   κ. Ελ Μουαλίμ,υποστήριξε ότι στην Τουρκία παρήχθησαν τα χημικά όπλα και στη συνέχεια εστάλησαν στη Συρία. Ο κ. Ελ Μουαλίμ υπενθύμισε μάλιστα ότι είχε αναφερθεί νωρίτερα ότι ορισμένοι τρομοκράτες συνελήφθησαν με χημικά όπλα στην Τουρκία , αλλά το θέμα στη συνέχεια καλύφθηκε.

Επίσης ο  υφυπουργός Εξωτερικών κ. Φαϊσάλ Μοκτάντ κάλεσε προχθές το αμερικανικό Κογκρέσο να επιδείξει "σωφροσύνη" και να μην επιτρέψει επιθέσεις στη Συρία."Οι (αμερικανικοί) ισχυρισμοί για χρήση χημικών όπλων από τη Συρία δεν έχουν καμία βάση. Χημικά όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί από την Αλ Κάιντα και από αυτούς που είναι πουλημένοι σ΄αυτήν και χάρη σε όσα προσφέρουν η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες στους τρομοκράτες αυτούς. Το αμερικανικό Κογκρέσο πρέπει να επιδείξει σωφροσύνη", τόνισε ο σύρος αξιωματούχος.   
ΠΗΓΗ.  onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου