ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ - Χειροπέδες για τον Ν. Μιχαλολιάκο και τουλάχιστον πέντε Χρυσαυγίτες βουλευτές


ΣΑΒΒΑΤΟ 28-9-2013

Κάνοντας χρήση της διάταξης Τέντε η οποία λέει ότι η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση είναι διαρκές έγκλημα, δηλαδή ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται η άρση ασυλίας από την Βουλή, ο Αρειος Πάγος εξέδωσε τα εντάλματα σύλληψης κατά του Ν. Μιχαλολιάκου και βουλευτών της Χρυσής Αυγής αλλά και στελεχών της οργάνωσης. 
Με τη διάταξη δεν χρειάζεται η άρση ασυλίας, οι βουλευτές συλλαμβάνονται και τελειώνει η υπόθεση.
Ετσι, από το πρωί ξεκίνησε μια ευρεία επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας η οποία οδήγησε στη σύλληψη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, του Ηλία Κασιδιάρη, του Γ. Λαγού ενώ παραδόθηκε στη ΓΑΔΑ ο Ηλίας Παναγιώταρος. Καταζητούνται οι κ. Παπάς και Μίχος για τους οποίους υπήρχαν εντάλματα σύλληψης.
Επίσης, έχει συλληφθεί ο επικεφαλής της οργάνωσης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης ενώ έχουν εκδοθεί εντάλματα για τουλάχιστον 30 ακόμη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αντιεισαγγελία του Αρείου Πάγου στο πόρισμά της περιγράφει με απόλυτο τρόπο και στοιχειωθετημένο την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, δικαστικές πηγές έλεγαν ότι δεν είναι απαραίτητο να έχουν πάρει μέρος οι βουλευτές σε κάποιες έκνομες ενέργειες αρκεί να θεωρούνται μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, να είναι καθοδηγητές των εγκληματικών ενεργειών που έχουν γίνει κατά καιρούς.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με βάση το άρθρο 187 παρ. 1 του Ποινικού Κώδικα.
 Οι συλλήψεις έγιναν με εντολή αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου μετά τη μελέτη του πορίσματος του αντεισαγγελέα κ. Χ. Βουρλιώτη, και δεν ανατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Τα ξημερώματα του Σαββάτου ενεργοποιήθηκε η παραγγελία της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, καθώς έχει τεκμηριωθεί ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση. Ο Μιχαλολιάκος περιγράφεται ως αρχηγός και σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών.

Όλοι ενδέχεται να οδηγηθούν κατ' αρχήν ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρίου Πάγου κ. Βουρλιώτη και εν συνεχεία να παραπεμφθούν σε τακτικό ανακριτή του Πρωτοδικείου. Και αυτό διότι, όπως εκτιμήθηκε, η παραπομπή σε ειδικό εφέτη απαιτεί σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών και θα χαθεί χρόνος.

Η κυβέρνηση είχε ενημερωθεί από την Παρασκευή και γι' αυτό υπήρξε σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

Είναι η πρώτη φορά από το 1974 και μετά που γίνονται συλλήψεις αρχηγού κόμματος και βουλευτών χωρίς άρση της ασυλίας τους και μάλιστα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία έχει και την ευθύνη για τις έρευνες.



ΠΗΓΗ. imerisia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου