ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών

ΤΡΙΤΗ 10-9-2013

                                Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

   
        Με νέα γενικευμένη επίθεση σε κάθε δικαίωμα των εργαζομένων, συνεχίζει η κυβέρνηση σε όλη την κλίμακα την ολοκλήρωση της στρατηγικής και των απαιτήσεων του μεγάλου κεφαλαίου.
            Όλοι οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί
για το επόμενο διάστημα γίνονται με στρατηγική στόχευση, ταξική συνέπεια κι προσαρμογή στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Δεν πρόκειται για λάθος επιλογές ή για αποσπασματικές αποφάσεις όπως ισχυρίζονται οι κάθε λογής λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις. 

            Πρόκειται για πολιτικές και μέτρα που στοχεύουν στη μείωση των μισθών,  τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, στην πλήρη απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, στην αύξηση της εκμετάλλευσης και κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης στην ιδιωτικοποίηση συνολικά του Σιδηρόδρομου. Έχουν ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η ΕΕΣΣΤΥ και περιμένουν το άνοιγμα των προσφορών για να τις παραδώσουν στις ιδιωτικές εταιρείες.

Στις 14 Αυγούστου προχώρησαν στην απόσχιση του κλάδου συντήρησης τροχαίου υλικού από τον ΟΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ.
Στις 16 Αυγούστου (μεσολάβησε η αργία του Δεκαπενταύγουστου) με νέο ΦΕΚ (αρ. Φ. 2014) τη στέλνουν για πώληση στο ΤΑΙΠΕΔ.

Έτσι μια ακόμη σιδηροδρομική δραστηριότητα και περιουσία του ελληνικού λαού παραδίνεται στους ιδιώτες και αναμένεται να ακολουθήσουν και οι τομείς συντήρησης του ΜΕΤΡΟ – ΗΣΑΠ – ΤΡΑΜ.
            Μεταξύ «αργού θανάτου ή ξαφνικού θανάτου» σύμφωνα και με το τελευταίο δημοσίευμα, παρά τις διαψεύσεις των κυβερνητικών εταίρων, οι σιδηροδρομικοί επιβάλλεται να διαλέξουν «πάλη για ζωή».

Αγωνιστικός ξεσηκωμός, καμιά αναμονή, κανένας εφησυχασμός, να μην περάσει η αντεργατική θύελλα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ .
           
 Οι εργαζόμενοι δέχονται επίθεση σε όλα τα μέτωπα.

Ø  Κατάργηση των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας, την πλήρη εφαρμογή των ατομικών Συμβάσεων, κατάργηση των αποζημιώσεων και την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων.
Ø  Ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα σε ότι έχει απομείνει, ακόμα και των τομέων εκείνων που συνδέονται με τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες όπως το νερό, τις μεταφορές, την υγεία, την εκπαίδευση.
Ø  Χιλιάδες απολύσεις τώρα αλλά και χιλιάδες που θα ακολουθήσουν (κλείσιμο νοσοκομείων, ΛΑΡΚΟ, ΕΛΒΟ, EAΣ).
Ø  Προετοιμάζουν νέες βαθιές ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση, στοχεύοντας στην απαλλαγή της εργοδοσίας και του κράτους από τις ασφαλιστικές εισφορές, από τις παροχές στην υγεία, για να ενισχύσουν τον ιδιωτικό τομέα. Έρχεται νέο τσάκισμα της κύριας και επικουρικής σύνταξης, δραστική μείωση του εφάπαξ και ξεπούλημα κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ταμείων.

Τα μέτρα αφορούν όλους τους συνταξιούχους, τους νέους εργαζόμενους, αλλά και αυτούς που θα βγουν στη σύνταξη τα επόμενα χρόνια.

            Με το νομοσχέδιο για την εκπαίδευση που κατέθεσαν στη Βουλή, θέλουν να διαμορφώσουν το νέο σχολείο που θα έχει προσανατολισμό τις νέες εργασιακές σχέσεις και θα πετάξει έξω από αυτό χιλιάδες παιδιά των φτωχών εργατικών οικογενειών και των λαϊκών στρωμάτων.
Ταυτόχρονα εντείνονται οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στα μονοπώλια και τα καπιταλιστικά ιμπεριαλιστικά κράτη για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και δρόμων.
Η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει σε αυτούς τους σχεδιασμούς, δίνοντας διευκολύνσεις που χρειάζονται για την επέμβαση στη Συρία από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ.  
Το εργατικό κίνημα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για να δώσει απάντηση. Τα Σωματεία, η Ομοσπονδία πρέπει να καταδικάσουν την ιμπεριαλιστική επέμβαση.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

            Το ΠΑΜΕ – Σιδηροδρομικών είχε προειδοποιήσει από νωρίς αλλά και κατά τη διάρκεια των μέτρων, πως αν δεν υψωθεί ένα ισχυρό, αγωνιστικό λαϊκό τείχος στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς, η επίθεση δεν θα έχει σταματημό.
Η ανάπτυξη που αναφέρουν , δεν αφορά το λαό. Είναι ανάπτυξη του κεφαλαίου και των κερδών του, επομένως βάρβαρη, αντιλαϊκή, απάνθρωπη. Είναι ανάπτυξη που προϋποθέτει την εξαθλίωση και την ανέχεια της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, τη δουλειά-σκλαβιά με μισθούς πείνας, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα μέχρι τα βαθιά γεράματα.
            Οι Σιδηροδρομικοί και όλοι οι εργαζόμενοι απέναντι σε αυτή την εξέλιξη έχουν μόνο μια απάντηση: Να οξύνουν την ταξική τους πάλη, με ταξικά προσανατολισμένο και οργανωμένο αγώνα, ανοίγοντας το δρόμο για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας και της κοινωνίας.




                                                                                                  Π.Α.ΜΕ.-ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ


ΠΗΓΗ. mixanodigoiose

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου