ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΨΕΚΑΣΤΕ σκουπίστε, τελειώσαμε από το ΤΑΙΠΕΔ


ΤΕΤΑΡΤΗ 11-9-2013

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσαμε… Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγράψει κανείς τις ενέργειες του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Τα μέλη του έχουν αρχίσει να ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα, με την εντολή να είναι σαφέστατη: Βρείτε “φιλέτα” για να τα… “σπρώξουμε” σε αγοραστές.
Είναι χαρακτηριστικό πως στα Ιόνια Νησιά έχουν ήδη “χαρτογραφηθεί” 81 ακίνητα, τα οποία λίαν συντόμως θα βγουν στο σφυρί! Φυσικά, οι Έλληνες δεν έχουν χρήματα για να τα αγοράσουν, συνεπώς εκείνοι που θα τα κατέχουν εις το εξής θα είναι αλλοδαποί και εμείς θα είμαστε ξένοι στον ίδιο μας τον τόπο.




Και στη Ζάκυνθο 
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις προηγούμενες ημέρες ήρθαν στο νησί μας, εν κρυπτώ, στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από καταγγελία του αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Δ. Μυλωνά, στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε στο Περιφερειακό για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και την ιδιωτικοποίηση υποδομών (αεροδρόμιο, λιμάνι κλπ.) και λοιπών ακινήτων του ελληνικού κράτους, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.
Μια κυρία του ΤΑΙΠΕΔ, μάλιστα, φέρεται να είπε για το «ΞΕΝΙΑ» πως «γκρεμίζεται, ανακαινίζεται και πωλείται εύκολα»!
Παράλληλα, όλα δείχνουν πως μετά το αεροδρόμιο και το διοικητήριο του νησιού θα βγει στη «σέντρα».


Δ. Μυλωνάς: “Θέλουν να αρπάξουν τα πάντα, χωρίς να ενημερώνουν”
Έξαλλος με τις κινήσεις του ΤΑΙΠΕΔ είναι ο Αντιπεριφερειάρχης, Διονύσης Μυλωνάς, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα μας πως τα στελέχη του ταμείου συμπεριφέρονται όπως θέλουν, δίχως να λογαριάζουν κανέναν.


“Τις τελευταίες ημέρες τη Ζάκυνθο επισκέφθηκε μία εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία χωρίς να ενημερώσει κανέναν φορέα ή την Περιφέρεια, περιόδευσε όχι μόνο στα ακίνητα που ήδη έχουν περιέλθει στο Ταμείο αυτό, αλλά και σε ακίνητα που εποφθαλμιά! «Πήγε στην παραλιακή λεωφόρο, που είναι το πρώην Ξενία. Κτίριο που από χρόνια έχει παραχωρηθεί στο Δήμο. 
Είπε, “πολύ ωραίο ακίνητο, γράφτε το”. Της είπε κάποιος, “πως θα αξιοποιηθεί αυτό;” και απάντησε, “γκρεμίζεται, ανακαινίζεται και πωλείται εύκολα”>! Επισκέφθηκε το Διοικητήριο. Το γνωστό κτίριο που το διεκδικεί και το Υπουργείο Οικονομικών. Είπε και για αυτό ότι “πωλείται εύκολα, ότι είναι σε καλό σημείο και έχει καλή τιμή”. Όλα αυτά που συμβαίνουν είναι προσβλητικά και απαξιωτικά για τους θεσμούς στη Ζάκυνθο. 
Δεν μπορεί μια κυρία από το ΤΑΙΠΕΔ να αλωνίζει στη Ζάκυνθο και να μην συναντάται με κανέναν.
 Ως Περιφερειακή Ενότητα έχουμε προτάξει την αξιοποίηση των δημόσιων ακινήτων στη Ζάκυνθο, που τώρα μοιάζουν με… «νεκροταφείο». Είμαστε αντίθετοι, όμως, με τις υπερβολές και τις αυθαιρεσίες.
 Να προχωρήσει η εκμετάλλευσή τους από ιδιώτες, όμως είναι απαραίτητο να μας γνωστοποιήσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα γίνει αυτό, προκειμένου να εκφράσουμε τη γνώμη μας. 
Εμείς ζούμε σε αυτόν τον τόπο και όχι τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ” ανέφερε ο κ. Μυλωνάς.

ΠΗΓΗ. imerazante

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου