ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Παράσιτα με περιουσία 28 τρισ. δολάρια


ΣΑΒΒΑΤΟ 14-9-2013

Μια «χούφτα» καπιταλιστές πίνουν το αίμα των εργαζομένων για να πλουτίζουν. Ο πλούτος που παράγουν δισεκατομμύρια εργάτες σε όλο τον κόσμο, πηγαίνει στις τσέπες μερικών χιλιάδων παρασίτων. Σύμφωνα με νεότερη έρευνα των εταιρειών «παροχής οικονομικών υπηρεσιών» «Wealth-X» και «UBS», η παγκόσμια κοινότητα των κροίσων αριθμεί πλέον 2.000 δισεκατομμυριούχους από 1.200 με 1.600 που έδειχναν προηγούμενες μετρήσεις.
Οπως αναφέρει το ειδησεογραφικό οικονομικό δίκτυο CNBC, οι περιουσίες αυτών των 2.000 παράσιτων, αθροιστικά ξεπερνά τα 6,5 τρισ. δολάρια, περισσότερα δηλαδή από το συνολικό Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν Γαλλίας και Γερμανίας. Μελέτη του World Ultra Wealth διαπιστώνει ότι 200.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία αξίας 30 εκατ. δολ. ή περισσότερα. 
Η περιουσία τους ξεπερνάει συνολικά τα 28 τρισ. δολάρια.
 Οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Ταυτόχρονα, στελέχη φημισμένων πολυεθνικών (τα λεγόμενα «brands πολυτελείας», ακριβές μάρκες σε όλους τους κλάδους της αγοράς) θεωρούν ότι Κίνα, Βραζιλία, Ρωσία και οι υπόλοιπες αναδυόμενες αγορές είναι το μέλλον του πλούτου, και αυτόματα εκεί προσδοκούν να κάνουν τις περισσότερες πωλήσεις τα επόμενα χρόνια. 
Οπως γράφει η «UBS» στην έκθεσή της: «Η Ασία θα παράγει περισσότερους υπερπλούσιους σε σχέση με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη τα επόμενα πέντε χρόνια»...

ΠΗΓΗ. http://rizospastis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου