ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Πενθήμερες απεργίες αποφάσισαν οι καθηγητές από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου


ΤΡΙΤΗ 10-9-2013
assets_LARGE_t_420_53853774-1

Την απόφασή τους να προχωρήσουν σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ξεκινώντας από την επόμενη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, επικύρωσαν κατά πλειοψηφία οι καθηγητές, μετά την πολύωρη συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ, που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Ετσι το νέο σχολικό έτος θα αρχίσει με κινητοποιήσεις, καθώς οι καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα και τις υποχρεωτικές μετατάξεις.
Νωρίτερα η ΟΛΜΕ είχε απευθύνει ανοιχτές επιστολές προς τους γονείς και τους μαθητές, ενόψει των κινητοποιήσεων, καλώντας τους σε συστράτευση «στον αγώνα για το δημόσιο σχολείο που θα χωράει όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς». Από την πλευρά της κυβέρνησης τηρήθηκαν και σήμερα χαμηλοί τόνοι, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απευθύνει έκκληση προς τους εκπαιδευτικούς να «μην φορτώσουν (στις ελληνικές οικογένειες) επιπλέον το άγχος τί θα κάνουν με τα παιδιά τους».
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο Σίμος Κεδίκογλου επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών παραπέμποντας στις σχετικές δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.
Σε τροχιά κινητοποιήσεων μπαίνουν μαζί με τους καθηγητές και οι δάσκαλοι, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις και συναντήσεις με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ.

Οπως αναφέρει η Διδασκαλική Ομοσπονδία, οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί διαμαρτύρονται για «τον εμπαιγμό που επέδειξε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας κατά των εκπαιδευτικών που έχουν υποβάλει αιτήσεις απόσπασης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ σε συνδυασμό με τη ζοφερή πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην εκπαίδευση (διάλυση ολοήμερου σχολείου, κατάργηση ενισχυτικής διδασκαλίας και κάθε υποστηρικτικής δομής, εργασιακή ανασφάλεια).
Οπως υπογραμμίζει η ΔΟΕ το απεργιακό πρόγραμμα θα διαμορφωθεί με βάση την απόφαση από την ΟΛΜΕ για πενθήμερη αγωνιστική κινητοποίηση από τις 16 Σεπτεμβρίου σε συνδυασμό με την ήδη αποφασισμένη, ομόφωνα, 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.


ΠΗΓΗ.  lykavitos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου