"Στον δρόμο γεννιούνται συνειδήσεις". Τ' ακούμε συχνά στις διαδηλώσεις, το βλέπουμε όλο και συχνότερα να γίνεται πράξη στην Τέχνη με την αναβίωση των θεατρικών και μουσικών παραστάσεων στον δρόμο. Μια παλιά μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης, που αναβιώνει, εξαπλώνεται κι αποκτά όλο και μεγαλύτερο κοινό, πλέον και στη χώρα μας. Στις 29 και 31 Αυγούστου, θα διοργανωθεί για δεύτερη φορά στα Γιάννενα το Street Theater Festival, στο οποίο θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 30 καλλιτέχνες, ανάμεσα τους ο Pepe Peperonius και το γνωστό ντουέτο ακροβατικών Angie και Luigi, που θα παρουσιάσουν την παράσταση τσίρκου "Οne man show", οι Lake Crafters που θα εκθέσουν τις χειροποίητες δημιουργίες τους και θα παρουσιάσουν τέσσερα μισάωρα εργαστήρια, η Ανθή Κύρκου, αλλά και οι Fireter - Shade and Fire Theater από τη Βουλγαρία.
Το φεστιβάλ αφορά όλες τις ηλικίες, είναι δωρεάν για όποιον θέλει να παρακολουθήσει και θα φιλοξενηθεί σε διαφορετικά σημεία της πόλης. Όσοι θέλουν να δουν ξυλοπόδαρους και θιάσους γελωτοποιών, παραστάσεις τσίρκου, κουκλοθέατρου, θεάτρου σκιών και φωτιάς, χορού, μουσικής ή αφηγήσεις παραμυθιών, δεν έχουν παρά να περάσουν μια βόλτα από τον πεζόδρομο της Μάρκου Μπότσαρη, τις παλιές στρατικές φυλακές (Αρχιεπισκόπου Μακαρίου), το Ιτς Καλέ, τα παλιά σφαγεία, την παιδική χαρά του Κάστρου, την κεντρική πλατεία, να βολτάρουν δηλαδή σε όλη την πόλη, όπου σε κάθε γωνιά θα φιλοξενείται ένα δρώμενο.
Πριν την επίσημη πρεμιέρα, ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να πάρει μια γεύση για το τι θα ακολουθήσει με τη διεξαγωγή δύο παραστάσεων την Τρίτη (27/8) και την Τετάρτη (28/8), ενώ από τη Δευτέρα 26/8 θα ξεκινήσει πληθώρα σεμιναρίων από καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο streetheater.gr, ενώ υπάρχει σχετική σελίδα στο www.facebook.com/IoanninaStreetTheaterFestival, η οποία αριθμεί ήδη πάνω από 1.000 υποστηρικτές.

ΠΗΓΗ . avgi