ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Γεωργιάδης: «Έπρεπε να σας απολύσουμε για να δείτε τι εστί βερίκοκο»


ΔΕΥΤΕΡΑ 26-8-2013


Προκλητικός απέναντι στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Πολυκλινική Αθηνών εμφανίστηκε στο κανάλι MEGA ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
     
georgiadis26_8Χαρακτηρίζοντας τις κινητοποιήσεις «ντροπή» και κάνοντας λόγο για «φασαρία επειδή θα μετακινηθούν ένα χιλιόμετρο, από την Ομόνοια στον Ευαγγελισμό», ο υπουργός Υγείας εμφανίστηκε ιδιαίτερα προκλητικός απέναντι στους εργαζομένους λέγοντας τούς ότι «σας έχουμε προστατευμένους, στα πούπουλα» και πως «έπρεπε να σας απολύσουμε για να δείτε τι εστί βερίκοκο». «Εγώ εκπροσωπώ εδώ τον ιδιωτικό τομέα», είπε σε άλλη αποστροφή του λόγου του.
Οι εργαζόμενοι στην Πολυκλινική από την 1η Σεπτεμβρίου τίθενται σε διαθεσιμότητα και οι οργανικές θέσεις τους καταργούνται, ενώ το νοσοκομείο κλείνει, για να ξανανοίξει ως αστικού τύπου κέντρο υγείας.

«Αρρωστοι θα κινδυνεύσουν, εργαζόμενοι θα χάσουν τα δικαιώματά τους. Τα νοσοκομεία κλείνουν και στη θέση τους, αν λειτουργήσει κάτι και δεν μπει οριστικά λουκέτο, είναι αποθήκες αρρώστων», λέει στην «Εφ.Συν.» (στο φύλλο της 24ης – 25ης Αυγούστου) ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», ο οποίος δίνει το παράδειγμα της Πολυκλινικής:
«Το κέντρο υγείας αστικού τύπου που σχεδιάζουν θα διαθέτει 60 κρεβάτια (από 120) παθολογικά και καρδιολογικά, με ένα μικροβιολογικό και ένα ακτινολογικό τμήμα, χωρίς γαστρεντερολόγο, χειρουργό, αναισθησιολόγο. Αυτά τα πράγματα είναι επικίνδυνα».
«Οι πολίτες θα συσσωρεύονται στα μεγάλα νοσοκομεία και από εκεί που ο “Ευαγγελισμός” έβλεπε 1.500 περιστατικά την ημέρα γενικής εφημερίας του, θα βλέπει 2.000-2.500! Οσο για τις κινητικότητες-διαθεσιμότητες των εργαζομένων θα δούμε άλλες τόσες φτάνοντας τις 6.000 μέχρι το τέλος του 2014», επισημαίνει.

Σαν να είναι τσουβάλια
«Χωρίς καμία ενημέρωση των θεραπόντων ιατρών ήρθαν χθες ασθενοφόρα προκειμένου να μεταφέρουν τους ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία», επισημαίνει η Ελένη Κύργιου, πρόεδρος των εργαζομένων στην Πολυκλινική, το πρώτο νοσοκομείο που εκκενώνεται.
«Σαν να είναι τσουβάλια χωρίς καμία προετοιμασία, χωρίς τίποτα, ξαφνικά μεταφέρουν τους ασθενείς στους “Αγίους Αναργύρους”, ενώ οι γιατροί μας μετατίθενται στον “Ευαγγελισμό”. Ακόμα και ασθενείς βαριά χειρουργημένους, διασωληνωμένους πήραν άρον άρον. Είναι εντελώς απαράδεκτοι», προσθέτει.


ΠΗΓΗ. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου