ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΝΥΤ: Το ΤΑΙΠΕΔ απειλή για τον ασταθή κυβερνητικό συνασπισμό


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30-8-2013




Οι Έλληνες αξιωματούχοι προσπαθούν να αντικρούσουν τις αναφορές ότι οι Ευρωπαίοι επιδιώκουν να αναλάβουν την «κυριότητα» του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδας, αναφέρουν σε σημερινό τους δημοσίευμα οι New York Times.

Η εφημερίδα κάνει αναφορά τόσο στο δημοσίευμα των Financial Times όσο και στα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, και επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου του ελληνικού ΥΠΟΙΚ ο οποίος δεν κατονομάζεται, και περιγράφει τις προτάσεις των Ευρωπαίων «ως μια σειρά μελετών» οι οποίες δεν είναι σίγουρο ότι θα ληφθούν υπόψη κατά τις νέες διαπραγματεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων της Τρόικας και των Ελλήνων αξιωματούχων.

Ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει ενδεχόμενες πολιτικές ή κοινωνικές επιπτώσεις αν τελικά τεθεί το ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων υπό ξένη «κηδεμονία». Ωστόσο, αναφέρουν οι New York Times, κάτι τέτοιο θα αποτελέσει σοβαρή δοκιμασία για το ασταθή κυβερνητικό συνασπισμό του Αντώνη Σαμαρά. Πολύ περισσότερο, αν συνυπολογιστούν οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, των εργατικών συνδικάτων και της χτυπημένης από τη λιτότητα κοινής γνώμης.

Οι New York Times κάνουν επίσης αναφορά στις αλλεπάλληλες αποτυχίες επίτευξης των στόχων για τις αποκρατικοποιήσεις, με τον σχετικό στόχο των 50 δισ. ευρώ (έως το 2016) να αναθεωρείται στα 19 δισ. ευρώ και στη συνέχεια στα 15 δισ. ευρώ. Αλλά ακόμα και στον φετινό στόχο των 2,5 δισ. ευρώ, φαίνεται ότι θα υπάρξει αρνητική απόκλιση κατά 1 δισ. ευρώ περίπου, σημειώνεται στο άρθρο.



ΠΗΓΗ. capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου