ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Μετά τις διαθεσιμότητες ήρθαν οι μετατάξεις για χιλιάδες εκπαιδευτικούς


ΤΕΤΑΡΤΗ 14-8-2013
Μετά τις διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών ειδικοτήτων της τεχνικοεπαγγελματικής εκπαίδευσης, άμεσα προχωρά το υπουργείο Παιδείας στις υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών.
Περισσότεροι από 6.000 εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θεωρούνται από το υπουργείο Παιδείας ως «πλεονάζον προσωπικό», το οποίο θα μετακινηθεί είτε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είτε σε θέσεις διοικητικού προσωπικού. Από τους 6.028 που σύμφωνα με το υπουργείο πλεονάζουν, οι 1.266 βρίσκονται στην Περιφέρεια Αττικής, οι 710 στην Κεντρική Μακεδονία και οι 580 στη Στερεά Ελλάδα.
Πρόκειται κυρίως για ειδικότητες Θεολόγων, Φυσικής Αγωγής, Πληροφορικής, Ξένων Γλωσσών και Καλλιτεχνικών, που μέσα από τα συστήματα καταγραφής που έστησε το υπουργείο και με την εφαρμογή μίας σειράς μέτρων (π.χ. αύξηση ωραρίου) προέκυψαν τώρα ως υπεράριθμοι. Οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε κατηγορίες, κλάδους και ειδικότητες που θεωρούνται πλεονάζοντες καλούνται μάλιστα από σήμερα 14 Αυγούστου 2013 έως και τις 23 Αυγούστου 2013 να υποβάλουν σχετική αίτηση προτίμησης, προκειμένου να συνταχθούν οι πίνακες βάσει των οποίων θα πραγματοποιηθούν οι υποχρεωτικές μετατάξεις.
Την Τρίτη και αφού υπογράφτηκαν και οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τον αριθμό του πλεονάζοντος εκπαιδευτικού προσωπικού στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και τις κενές θέσεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ανά κλάδο ή ειδικότητα, κατηγορία, ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης.
Ανακοινώθηκε επίσης ο αριθμός θέσεων ανά Περιφέρεια και Διεύθυνση Εκπαίδευσης, κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα, στις οποίες μετατάσσονται οι εκπαιδευτικοί, υποχρεωτικά, με διαδικασία αιτήσεων προτίμησης: 1) σε θέσεις εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ανά Περιφέρεια και Διεύθυνση Εκπαίδευσης, κλάδο ή ειδικότητα και 2) ανά Φορέα σε κενές ή σε συνιστώμενες με την πράξη μετάταξης θέσεις διοικητικού προσωπικού, συναφούς ή μη κλάδου της ίδιας κατηγορίας, με ταυτόχρονη κατάργηση ισάριθμων κενών ή κενούμενων, εφόσον δεν υπάρχουν, οργανικών θέσεων της αυτής, ανώτερης ή και κατώτερης κατηγορίας.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, τα μόρια που καλούνται να δηλώσουν οι εκπαιδευτικοί αφορούν την προϋπηρεσία τους, τους οικογενειακούς λόγους, τις συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων που υπηρέτησαν, την κατοχή επιπλέον πτυχίων, μεταπτυχιακών και διδακτορικών.


ΠΗΓΗ.  902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου