ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Υπερψηφίστηκε η Διακήρυξη για τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ


ΣΑΒΒΑΤΟ  13-7-2013

Υπερψηφίστηκε από το 1ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, η ιδεολογική-ιδρυτική Διακήρυξη του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ. Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα του συνεδρίου ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ.Τσίπρας είπε ότι, η κυβέρνηση δεν έχει ούτε ιερό, ούτε όσιο καθώς είναι «εντεταλμένοι των δανειστών», ενώ «με άνεση γκάνγκστερ της εποχής του Αλ Καπόνε πέρασαν από το success story στην εξόντωση ολόκληρων κοινωνικών ομάδων γιατί αυτό απαιτούν οι δανειστές».
Χαρακτηρίζοντας «οδοστρωτήρα» την κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας είπε ότι φέρνει στην Βουλή ένα «κατάπτυστο νομοσχέδιο που είναι σύνολο αγριοτήτων το οποίο «στέλνει στον Καιάδα ανθρώπους που δεν είναι ούτε επίορκοι, ούτε τεμπέληδες, ούτε διορισμένοι, αλλά έχουν περάσει από το ΑΣΕΠ, όμως ανήκουν στην κατηγορία των προγραμμένων για να συμπληρωθεί ο αριθμός των εκτελεσμένων που θέλει η Τρόικα».
Αναφερόμενος στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είπε ότι είναι, «ακόμα χειρότερη από την προηγούμενη» και ότι στηρίζεται από την Μέρκελ και τους δανειστές για να ολοκληρώσει την καταστροφή.
Για τον κ. Μανώλη Γλέζο είπε ότι «ο Μανώλης με στενοχώρησε γιατί μίλησε όχι ως ιστορικός εκπρόσωπος μιας γενιάς αγώνων και θυσιών, αλλά ως εκπρόσωπος μιας συνιστώσας».
«Όταν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κάνουν την υπέρβαση και έρχονται σε σένα, εσύ δεν μπορεί να μην κάνεις καμία υπέρβαση, είναι σαν να λες ότι όπως λειτουργούσα όταν είχα 3%, έτσι θα λειτουργώ και όταν έχω 30%» είπε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι «οι άνθρωποι που μας στήριξαν, μας παρακολουθούν, μας δοκιμάζουν, αλλά δεν είναι 'κλειδωμένοι' σε μας».
Αναφερόμενος και πάλι στον κ.Γλέζο, ο κ. Τσίπρας είπε «Μανώλη κανείς δεν θα σου πει τι να κάνεις, εμείς θα πάρουμε συλλογικές αποφάσεις και τη Δευτέρα το πρωί θα σε πάρω από το χέρι να δώσουμε την μάχη στα κοινωνικά μέτωπα παρά τις διαφωνίες μας».
Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στο σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο.
«Στον αμήχανο και εκτός τόπου και χρόνου κυβερνητικό εκπρόσωπο και στους εταίρους του από το ΠΑΣΟΚ ευχόμαστε περαστικά», αναφέρεται στην ανακοίνωση.


ΠΗΓΗ:newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου