ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΟΛΜΕ - Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις λίστες διαθεσιμότητας


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-7-2013

Μήνυση κατέθεσε σήμερα, Παρασκευή, η ΟΛΜΕ στρεφόμενη κατά παντός υπευθύνου για τις λίστες διαθεσιμότητας που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή 12 Ιουλίου, προτού μάλιστα όχι μόνο να ψηφιστεί ο σχετικός νόμος αλλά ούτε καν να έχει προλάβει να τεθεί προς συζήτηση στη Βουλή.


Στο στόχαστρο της ομοσπονδίας βρέθηκαν ο υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Αθ. Κυριαζής και η αναπληρώτρια προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης του υπουργείου κυρία Ευδοκία Καρδαμίτση αλλά και όσοι ευθύνονται για τη δημοσιοποίηση των προσωπικών στοιχείων 2.500 εκπαιδευτικών.

Η ομοσπονδία είχε καταγγείλει αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των «πινάκων της ντροπής» την ενέργεια του υπουργείου να προχωρήσει στην υλοποίηση του νόμου για τις διαθεσιμότητες των εκπαιδευτικών πριν ακόμη αυτός συζητηθεί και ψηφιστεί στη Βουλή.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Μετά την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο θέτει σε καθεστώς διαθεσιμότητας 2.500 εκπαιδευτικούς της τεχνικής εκπαίδευσης, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεών της.

Αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα, 22 Ιουλίου, ημέρα που ξεκινά η διαθεσιμότητα, η ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει στις 12.00 το μεσημέρι έξω από τα γραφεία της στο Σύνταγμα.

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου στις 19.00 η ΟΛΜΕ καλεί τις ομοσπονδίες των κλάδων που βρίσκονται σε κινητοποίηση αυτή την περίοδο, αλλά και όλες τις ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να συναντηθούν στα γραφεία της για «να οργανωθεί από κοινού ο αγώνας ενάντια στις διαθεσιμότητες - απολύσεις αλλά και συνολικά ενάντια στην πολιτική των κυβέρνησης - τρόικας».

«Για πρώτη φορά μετά από ένα σχεδόν αιώνα προχωράνε σε διαθεσιμότητες - απολύσεις μονίμων δημοσίων υπαλλήλων. Καταργούν ό,τι έχει απομείνει από τα δικαιώματα των εργαζομένων και τα μέτρα προστασίας της εργασίας, τις συλλογικές συμβάσεις και τις κατώτατες αμοιβές. Διαλύουν δημόσιες υπηρεσίες, καταργούν δυναμικούς τομείς της δημόσιας τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και τους εκχωρούν στη ιδιωτική επιχειρηματική πρωτοβουλία, επιχειρούν τη συνολική αναδιάρθρωση της εκπαίδευσης και την προσαρμογή της στις ανάγκες της αγοράς και των επιχειρήσεων» αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους.

Προετοιμάζουμε τους μεγάλους αγώνες του Σεπτεμβρίου

Πριν όμως από τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ομοσπονδία για τον Σεπτέμβριο, με σκοπό -όπως οι ίδιοι αναφέρουν- «να μην απουσιάζει κανείς από τα σχολεία μας την 1η του Σεπτέμβρη», καλούν τις κατά τόπους ΕΛΜΕ να συνεχίσουν τις πολύμορφες κινητοποιήσεις τους και να δημιουργήσουν σε κάθε περιοχή «κέντρα αγώνα».

ΠΗΓΗ.  tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου