ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις αναδρομικές κρατήσεις και τα βοηθήματα


ΤΕΤΑΡΤΗ  10-7-2013

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις αναδρομικές κρατήσεις και τα βοηθήματα
Προ ημερησίας διάταξης τέθηκαν σήμερα τα εξής ζητήματα από τον Βασίλη Ζαβογιάννη στο Δ.Σ.


1) Υπήρξε έντονη διαμαρτυρία για το θέμα των αναδρομικών κρατήσεων από μέρους της εταιρείας, τονίζοντας πώς είναι δυνατόν να ζητούνται χρήματα από τους εργαζομένους την στιγμή που η Ομοσπονδία έχει προσφύγει στα δικαστήρια για την παράνομη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και δεν έχει τελεσιδικήσει ακόμα!  Σε κάθε όμως περίπτωση ζήτησε να βρεθεί φόρμουλα ώστε οι δόσεις να πολλαπλασιαστούν, προκειμένου να ελαφρυνθεί το οικονομικό βάρος που για ακόμα μία φορά πέφτει πάνω στους σιδηροδρομικούς. Το συμβούλιο δεσμεύτηκε να προσπαθήσει να βρει τρόπο ώστε να επιμηκυνθεί η τμηματική καταβολή των κατά την διοίκηση οφειλομένων χρημάτων!

2) Και πάλι εκτός ημερησίας διάταξης τέθηκε από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων το θέμα της κατάργησης του βοηθήματος που δινόταν στην Ομοσπονδία για αρωγή συναδέλφων που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα. Από την μεριά της διοίκησης δόθηκε η απάντηση πως η κατάργηση του οφείλεται στην ένταξη της εταιρείας στο ΤΑΙΠΕΔ και στην κατάργηση της συλλογικής σύμβασης. Σε εξαιρετικές όμως περιπτώσεις θα υπάρχει η δυνατότητα να εγκρίνεται από το Δ.Σ. η χορήγηση του στο μέλλον.

ΠΗΓΗ : http://ask-proastiakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου