ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Αποκάλυψη: Το γιγαντιαίο σκάνδαλο με τα υβριδικά ομόλογα της Eurobank και οι ευθύνες της Τραπέζης της Ελλάδος


ΤΡΙΤΗ 18-6-2013

Ένα άγριο κερδοσκοπικό παιχνίδι παίχτηκε με τα υβριδικά ομόλογα της EUROBANK.
Μεγάλοι χαμένοι είναι όσοι αποδέχτηκαν την πρόταση της διοίκησης της τραπέζης και επέστρεψαν τα υβριδικά ομόλογα χάνοντας το 60% του κεφαλαίου που επένδυσαν.

Όσοι είχαν εσωτερική πληροφόρηση και κράτησαν τα ομόλογα, τα ανταλλάσσουν τώρα στο 100% της ονομαστικής τους αξίας και μάλιστα με αντάλλαγμα μετοχές της Τραπέζης στην τιμή που θ’ αγοράσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Στήριξης.

Με το κόλπο αυτό, όσοι είχαν εσωτερική πληροφόρηση επταπλασίασαν τα κεφάλαιά τους σε αντίθεση με όσους τα παρέδωσαν και έχασαν το 60% της αξίας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοί που γνώριζαν το μυστικό, όχι μόνο κράτησαν τα υβριδικά ομόλογα αλλά αγόρασαν και επιπλέον πακέτα από τη δευτερογενή αγορά σε εξευτελιστικές τιμές, με αποτέλεσμα να έχουν θησαυρίσει.

Το σκάνδαλο είναι τεράστιο, οι ευθύνες της διοίκησης της Eurobank δεδομένες και βεβαίως για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν κάνει καλά τη δουλειά της και λειτουργεί μονομερώς.

Η παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα κ. Αθανασίου είναι επιβεβλημένη για να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες της διοίκησης της Eurobank και των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών της Τραπέζης της Ελλάδος.

ΠΗΓΗ.  lykavitos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου