ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Αλλάζουν όλα με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Τι ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7-6-2013

Αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ αναμένεται το επόμενο διάστημα καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεσμεύεται να διαφοροποιήσει τον τρόπο πληρωμής αλλά και συνεργασίας. Τι σχεδιάζεται:
Νέες θέσεις για γιατρούς του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να «ανοίξουν» το επόμενο διάστημα καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προτίθεται να προκηρύξει 1000 θέσεις,  όχι επειδή θα αυξηθεί ο αριθμός τους συνολικά αλλά επειδή αντίστοιχος αριθμός δεν έχει εμφανίσει δραστηριότητα το προηγούμενο διάστημα. Άλλωστε η τρόικα ζητά μείωση του ιατρικού προσωπικού κατά 10% γεγονός που θα επιχειρήσει να αντικρούσει το υπουργείο υγείας δεδομένου ότι ήδη πολλοί έχουν αποχωρήσει από το σύστημα συνεργασίας είτε λόγω συνταξιοδότησης είτε εξαιτίας χαμηλών εσόδων και μη καταβολής οφειλών.

Πάντως το ζήτημα είναι αν θα εφαρμοστεί το σύστημα πληρωμής κατά πράξη και περίπτωση που αποτελεί και χρόνιο αίτημα του κλάδου. Οι 1000 αυτές θέσεις θα αφορούν  κλινικούς ιατρούς με αναλογικότερη κατανομή ανά ειδικότητα και σύμφωνα με τις ανάγκες. Σύμφωνα και με τα όσα είπε στους εκπροσώπους της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Υγείας, αναμένεται να δοθεί δυνατότητα στους ιατρούς που δεν κλείνουν το όριο των 200 επισκέψεων να προσφέρουν, εφ' όσον το επιθυμούν, εργασία στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Σε ότι αφορά τις αποπληρωμές των γιατρών η ηγεσία του υπουργείου Υγείας περιμένει από τον ΕΟΠΥΥ να πληρώνει στην ώρα του, ανεξάρτητα βέβαια εάν ο Οργανισμός δε διαθέτει τα απαραίτητα κονδύλια λόγω περιορισμένης χρηματοδότησης. Μάλιστα η οδηγία που έχει δοθεί είναι, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ Γιώργος Ελευθερίου, να πληρώνονται οι κλινικοί ιατροί στις 14 κάθε μήνα που αποτελεί και συμβατική υποχρέωση του ΕΟΠΥΥ.
Σε ότι αφορά τα παλαιά χρέη αυτά φαίνεται ότι παραπέμπονται στις …ελληνικές καλένδες καθώς είναι άγνωστο εάν αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση έχει χρήματα για να τα διαθέσει. 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

ΠΗΓΗ: http://iatropedia.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου