ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ - Αφοι Αγγελόπουλοι: Αιματηρές μειώσεις και απολύσεις


ΠΕΜΠΤΗ 6-6-2013

Απολύουν καθημερινά και κόβουν δώρα και παροχές
Καθεστώς ανασφάλειας επικρατεί εδώ και αρκετό καιρό στην εταιρεία ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε. (συμφερόντων Αγγελόπουλου).
Η Διοίκηση της εταιρίας επιχειρεί με αδιέξοδα διλήμματα να επιβάλει πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου (συγκαλυμμένες απολύσεις), εξαναγκάζοντας με τον τρόπο αυτό σε αποχώρηση αρκετούς εργαζόμενους, ενώ παράλληλα προχωρά σε απολύσεις.
Αν και οι ίδιοι οι αδελφοί Αγγελόπουλοι παρουσιάζουν εαυτούς ως πατριώτες και ως εργοδότες που πάνω απ’ όλα κοιτούν το συμφέρον των εργαζομένων και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, από την άλλη σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων απειλώντας τους καθημερινά με απολύσεις.
Μόλις πριν μερικές μέρες, η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε. προχώρησε στην απόλυση  επτά εργαζομένων, ενώ ταυτόχρονα μείωσε τους μισθούς. Ένα χρόνο πριν, τον Απρίλιο του 2012, είχε δείξει την πόρτα της εξόδου σε 170 εργαζομένους. Τους 100 με εθελουσία και τους 70 με κανονική απόλυση.
Παράλληλα, με εντολή των αδελφών Αγγελόπουλων, καταργήθηκαν τα έξτρα δώρα που παίρνουν οι εργαζόμενοι το Πάσχα και τα Χριστούγεννα, 150 και 250 ευρώ αντίστοιχα, ενώ έχουν προχωρήσει σε διευθέτηση χρόνου εργασίας με 12ωρα σε 40ωρη βάση τη βδομάδα.
Όπως κατήγγειλε και η ΓΣΕΕ, πρόκειται για καταχρηστική εργοδοτική ενέργεια των αδελφών Αγγελόπουλων που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με όσα η διοίκηση της εταιρείας ισχυρίζεται δημοσίως περί «επένδυσης στο ανθρώπινο κεφάλαιο με σεβασμό και αξιοπρέπεια...».
Αν και οι υπάλληλοι της εταιρίας έχουν προσπαθήσει αρκετές φορές να μιλήσουν με τη διοίκηση, οι πόρτες είναι πάντα κλειστές. Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, δίχως να δίνουν  δεύτερη επιλογή στους υπαλλήλους της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ, χωρίς να ακούν καν τα αιτήματα τους, φέρνουν τους εργαζομένους προ τετελεσμένων γεγονότων και τους αφήνουν ανέργους εν καιρώ κρίσης.
Η υποκρισία και η αναλγησία φαίνεται πως δεν έχουν όρια για τη διοίκηση της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ. Την ώρα που οι αδελφοί Αγγελόπουλοι πανηγυρίζουν με την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού - της οποίας είναι μεγαλομέτοχοι - και επιτίθενται προσωπικά σε άλλες ομάδες, δείχνουν την πόρτα της εξόδου σε δεκάδες μεροκαματιάρηδες εργαζομένους.


ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου