ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Το κλείσιμο της ΕΡΤ από τα μεσάνυχτα της Τρίτης ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σε δηλώσεις του το απόγευμα.


ΤΡΙΤΗ 11-6-2013

Αυτή την ώρα, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, βρίσκονται συγκεντρωμένοι  στο προαύλιο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, ενώ μέσα στο κτήριο συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, για να αποφασίσει την περεταίρω στάση της.

Την ίδια ώρα, στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην οδό Μουρούζη, έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες των ΜΑΤ, απαγορεύοντας την είσοδο σε εργαζόμενους και δημοσιογράφους της ΕΡΤ.

Στο πλευρό των εργαζομένων στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ βρίσκονται οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης και  Γιάννης Γκιόκας, ο οποίος εξέφρασε την στήριξη του ΚΚΕ, στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, την καταδίκη του Κόμματος, για την απαράδεκτη και προκλητική απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ. ΤΟ ΚΚΕ, σημείωσε, είναι αντίθετο με κάθε μορφή συρρίκωνσης της ΕΡΤ, που θα οδηγήσει σε χιλιάδες απολύσεις. Ο Γιάννης Γκιόκας, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως κλάδου, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζόμενων της ΕΡΤ.   

Τη συμπαράσταση του ΠΑΜΕ εκφράζει ο Γιάννης Πάσουλας αλλά και ο Παναγιώτης Ράμμος, μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκ μέρους της Δημοσιογραφικής Αγωνιστικής Συνεργασίας. 

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους του κλάδου, να συγκεντρωθούν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων της.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, καταγγέλλουν την απόφαση της συγκυβέρνησης, που με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, έστρωσε το έδαφος για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Οι εργαζόμενοι κάνουν, παρέμβαση στο πρόγραμμα ενώ περιφρουρούν και τις εγκαταστάσεις, όπως δήλωσαν οι ίδιοι.

Καλούν όλους τους εργαζόμενους, όλων των κλάδων να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κατάργηση και τη συγχώνευση δημόσιων φορέων και οργανισμών.

Η δήλωση Κεδίκογλου

Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για κατάργηση οργανισμών με υπουργική απόφαση και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - υπουργός Επικρατείας Σ. Κεδίκογλου ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ, κατασυκοφαντώντας στη δημόσια δήλωσή του τους εργαζόμενους σ' αυτήν.

Ανακοίνωσε ότι στη θέση της θα δημιουργηθεί «ένας σύγχρονος, δημόσιος - αλλά όχι κρατικός, ούτε κομματικά ελεγχόμενος - Οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης (...) το σχετικό νομοσχέδιο κατατίθεται αμέσως, ώστε να λειτουργήσει το ταχύτερο ο νέος φορέας». Σε ότι αφορά στους εργαζόμενους θα απολυθούν όλοι και «όσοι το επιθυμούν, θα μπορέσουν να υποβάλλουν αίτηση για να προσληφθούν στο νέο Οργανισμό Ραδιοτηλεόρασης», που εννοείται ότι δεν τους χωράει όλους, αφού «θα λειτουργήσει με πολύ λιγότερο προσωπικό» σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ο Σ. Κεδίκογλου σαν να πρόκειται για περαστικό απ' τη χώρα θυμήθηκε «τις ακριβές ιδιωτικές παραγωγές», το «κόστος των εξωτερικών μεταδόσεων», τους «δεκάδες σταθμούς τοπικούς σταθμούς που ουσιαστικά αναμεταδίδουν το κεντρικό πρόγραμμα» για να καταλήξει ότι η ΕΡΤ «έχει εξελιχθεί σε ένα σκάνδαλο»!


  • Σχόλιο του  Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.


Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρει: «Με την καταδικαστέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση δρομολογεί την κατάργηση και τη συγχώνευση δημόσιων φορέων και οργανισμών με σοβαρές συνέπειες για το λαό. Ο κίνδυνος να κλείσει άμεσα η ΕΡΤ με βάση αυτό το τερατούργημα πρέπει να συναντήσει τη συνολική αντίθεση των εργαζομένων και όλου του λαού. Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς και στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τους καλεί να ορθώσουν ανάστημα και να συντονίσουν την πάλη τους με όλους τους εργαζόμενους».


  • Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα:

«Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο της ΕΡΤ βάζοντας λουκέτο στην ίδια τη δημόσια ενημέρωση και πετώντας χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο. Είναι διαδικασία που οδηγεί στο να ρίξει στα χέρια των ιδιωτών όλη την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Έγκαιρα είχαμε επισημάνει ότι για την πορεία της ΕΡΤ πρέπει να σημάνει συναγερμός! Αφορά όλο τον εργαζόμενο λαό, το εργατικό λαϊκό κίνημα. Χρειάζεται μαζική συμπαράσταση προς τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ»


  • Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ


Ανακοίνωση εξέδωσε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση που με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αποφάσισε επιδιώκει το κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και φορέων. Μεταξύ αυτών κινδυνεύει με κλείσιμο και η ΕΡΤ. Αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης και αντεργατικής απόφασης θα είναι η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και σε όλων των δημόσιων φορέων. Να μην σκύψουν το κεφάλι. Να μην τρομοκρατηθούν. Να οργανώσουν τη πάλη τους, την αντίσταση τους απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στο δρόμο και στον καιάδα της ανεργίας».


  • Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ από το ΠΑΜΕ, Εργατικά Κέντρα και Φορείς

ΠΗΓΗ: http://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου