ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΞΟΦΛΗΣΑΜΕ ΚΥΡΙΟΙ!


 ΣΑΒΒΑΤΟ 25-5-2013


Aν αληθεύει είναι σοβαρό! Και μιλάμε για την πολυσυζητημένη μελέτη, μέρος από το περιεχόμενο της οποίας φέρνει στο φως η εφημερίδα PRESS, και υπογράφεται από κορυφαίο αναλυτή του κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ. Μιας μελέτης που δεν αποκλείει την αποστολή στρατιωτικών μονάδων της Bundeswehr στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Πορτογαλία. Toυς ''απείθαρχους και προβληματικούς'' δηλαδή, για να επιβάλλει το Βερολίνο την πειθαρχία και να προλάβει κοινωνική αναστάτωση και χάος. Η διαβαθμισμένη μελέτη που έγινε για λογαριασμό του γερμανικού υπουργείου Άμυνας, έχει ως συντάκτη τον υπερσυντηρητικό αναλυτής του κόμματος της Μέρκελ, Ρόμπερτ Σρέντερ. Έχει ήδη παραδοθεί ως paper στο γερμανικό υπουργείο Άμυνας, χωρίς να έχει ακόμα αξιολογηθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Τι λέει στις 100 και πλέον σελίδες της η έκθεση αυτή; Πως το Βερολίνο θα πρέπει να υιοθετήσει, και μάλιστα άμεσα, δόγματα κατά αντάρτικων ενεργειών, καθώς και κοινωνικών αναστατώσεων. Τονίζει ότι, αυτό πρέπει να το κάνει οπωσδήποτε και πολύ σύντομα, ''...επειδή θα κληθεί να επέμβει σε κράτη που έχουν έντονες αντιδραστικές τάσεις, όπως η Ελλάδα, η Κύπρος και η Πορτογαλία''. Στη μελέτη εξηγείται πως επειδή οι Αμερικανοί κινούνται εδώ και χρόνια δραστήρια σε Αφρική και Ασία, η Γερμανία θα πρέπει να αναλάβει εξισσοροπιστικά την πειθαρχία της Ευρώπης. Στη μελέτη αναφέρεται ότι θα είναι χρήσιμο για την Γερμανία να λάβει υπόψη, για μελλοντικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη, τα διδάγματα από τη συμμετοχή της στις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν. Οι Γερμανοί, στο Αφγανιστάν, πήγαν πάντως στα βόρεια της χώρας, όπου τα πράγματα ήταν σχετικά ήσυχα, συγκριτικά με τα νότια και νοτιοανατολικά. Γενικότερα η παρουσία τους στο Αφγανιστάν δεν ήταν ιδιαιτέρως πολεμική.

Τό ότι αυτή η έκθεση συντάχθηκε για λογαριασμό του γερμανικού υπουργείου Άμυνας και πως επικεφαλής της είναι αναλυτής του κυβερνώντος κόμματος της χώρας, προκαλεί μείζον πολιτικό θέμα. Ουσιαστικά επιβεβαιώνεται πλήρως η ανάλυση προ διμήνου του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α., η οποία είχε δημοσιευτεί εδώ (και στο περιοδικό ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ) με τίτλο ''ΜΕΣΕΥΡΩΠΗ: Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΧΩΡΟ''.

Ανησυχούμε ακόμη πιό πολύ με την παθητικότητα της ελληνικής κυβέρνησης; Φοβάται ίσως κάτι; Η Siemens "εξυπηρετούσε" πάντως πολύ κόσμο (και πολλά κόμματα...) . Εν πάσει περιπτώσει, εκτιμούμε πως η έκθεση δεν εκφράζει αντικειμενικές δυνατότητες της σημερινής Γερμανίας, η οποία στρατιωτικά είναι πολύ πιό κάτω από την οικονομική της ισχύ. Όμως εγγράφονται υποθήκες. Και τεστάρονται αντιδράσεις. Κάποιος πρέπει πάντως να βροντοφωνάξει προς πάσα κατεύθυνση να μην κάνουν τέτοια σχέδια. Είμαστε ακόμη ζωντανοί. Και δεν ξοφλήσαμε. Ακόμα...


ΠΗΓΗ: http://www.elkeda.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου