ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

«Ξαφνικός θάνατος» σε μεγάλη ΔΕΚΟ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31-5-2013

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση κλεισίματος ή συγχώνευσης μεγάλου δημόσιου οργανισμού, προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των απολύσεων που ζητά η τρόικα. 

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα το γεγονός ότι θα δημοσιοποιηθεί τις ημέρες όπου οι εκπρόσωποι των δανειστών θα βρίσκονται στην Αθήνα, ορισμένες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι θα ανακοινωθεί πριν από την έλευσή της. 

Όλο το τελευταίο διάστημα τόσο στο Μαξίμου όσο και στο υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης αναζητούσαν έναν μεγάλο δημόσιο οργανισμό ο οποίος με την κατάργηση ή τη συγχώνευσή του θα οδηγούσε ένα σημαντικό αριθμό υπαλλήλων στην έξοδο από το δημόσιο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ψηλά στη λίστα βρίσκονται προβληματικές ΔΕΚΟ με μεγάλο δανεισμό. Μάλιστα σε μία εξ αυτών έχει διαπιστωθεί ότι έχει πάρει στο παρελθόν παράνομες κρατικές ενισχύσεις, θέμα το οποίο γνωρίζουν και ερευνούν και στις Βρυξέλλες. 

Στο Μαξίμου -αν και έχουν καταλήξει- κρατούν το όνομα ως επτασφράγιστο μυστικό, καθώς δεν επιθυμούν να διαρρεύσει πριν υπάρξουν ομόφωνες αποφάσεις.

Μέχρι στιγμής τα στοιχεία είναι απογοητευτικά καθώς μόλις και μετά βίας ο αριθμός των απολύσεων φτάνει τις 500 από τις 2.000 που έχει ζητήσει η τρόικα να γίνουν μέχρι τον Σεπτέμβριο. Ενώ το θέμα των επίορκων καθυστερεί λόγω των διαδικασιών που υπάρχουν. 

Παράλληλα, εκπνέει και η προθεσμία που έχει δώσει ο υπουργός Επικρατείας προς τους υπουργούς να στείλουν λίστες με οργανισμούς που προτείνουν να κλείσουν ή να συγχωνευτούν. 

Στο επίκεντρο βρίσκονται ασφαλιστικά ταμεία και οργανισμοί όπως ο ΟΑΕΔ και το ΙΚΑ, φορείς των ΟΤΑ, Νομικά Πρόσωπα του τομέα της Έρευνας, Εμπορικά Επιμελητήρια, Κοινωφελή Ιδρύματα Πρόνοιας, Γενικοί και Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων, ακόμα και Εθνικά Αθλητικά Κέντρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου