ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Η δίαιτα που ενεργοποιεί τον μεταβολισμό!


ΚΥΡΙΑΚΗ  12-5-2013

Χάνεις 4 κιλά από την πρώτη κιόλας εβδομάδα, ενώ παράλληλα ο οργανισμός σου αρχίζει να λειτουργεί καλύτερα. Θα αποκτήσεις φυσιολογικό βάρος και το δέρμα σου θα λάμπει. Ο μεταβολισμός σου θα λειτουργεί καλύτερα.

Η νέα αντιοξειδωτική δίαιτα ORAC έρχεται να αλλάξει την καθημερινότητά σου. Ξέχνα ό, τι γνώριζες μέχρι σήμερα. H δίαιτα που αλλάζει τα δεδομένα υπόσχεται υγεία, νεότητα και παράλληλα αδυνάτισμα. 

Ο Msc Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης συγκέντρωσε εμπειρίες και σπουδές 20 χρόνων στο νέο του βιβλίο “Η νέα αντιοξειδωτική δίαιτα ORAC”. “Το σκεπτικό της είναι απλό όσο και θαυματουργό! Από τη μία η επίθεση, η φθορά και η καταστροφή και από την άλλη η άμυνα και η αντίσταση. Το πόσο αποτελεσματική θα είναι η άμυνα του οργανισμού μας εξαρτάται κυρίως από διατροφικούς παράγοντες, δηλαδή από τα αντιοξειδωτικά” επισημαίνει ο κ. Γρηγοράκης. 
Κάνε κλικ εδώ και κατέβασε το εβδομαδιαίο μενού της δίαιτας Orac για να βάλεις τα αντιοξειδωτικά στη ζωή σου, να νιώσεις καλύτερα και φυσικά να μπεις και πάλι στο αγαπημένο σου τζιν. 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΙΤΑΣ: http://goo.gl/amK0c
Τι είναι τα αντιοξειδωτικά
Είναι ό, τι πιο καινοτόμο στην επιστήμη της διατροφής. “Ο όρος «αντιοξειδωτικά» μπήκε στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια και ανέτρεψε όλα όσα πιστεύαμε μέχρι πρότινος για τον πρωταγωνιστικό ρόλο των βιταμινών. Μέσα στις τροφές υπάρχουν εκατοντάδες αντιοξειδωτικά, που είτε ενισχύουν τους αμυντικούς μηχανισμούς του οργανισμού, είτε διαθέτουν την ικανότητα να αντιμετωπίζουν απευθείας τις ελεύθερες ρίζες και να περιορίζουν ή να αποτρέπουν τις οξειδωτικές φθορές που προκαλούν ” περιγράφει ο Msc Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης. 

Όταν τα αντιοξειδωτικά λείπουν από τον οργανισμό, αυτός δυσκολεύεται να λειτουργήσει σωστά. Η απουσία τους λοιπόν, συνδέεται με μια σειρά από ασθένειες, όπως ο καρκίνος, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο σακχαρώδης διαβήτης, η σκλήρυνση κατά πλάκας, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η νόσος του Crohn και τόσα άλλα.
Δείκτης Orac
Εδώ έρχεται να δώσει την λύση ο δείκτης ORAC. Πρόκειται ουσιαστικά για μια μονάδα μέτρησης των αντιοξειδωτικών ουσιών στις τροφές. Όπως οι θερμίδες απεικονίζουν την ενέργεια που παρέχουν οι τροφές, έτσι και ο δείκτης ORAC μετρά την ικανότητα αντιοξειδωτικής δράσης τους. “Είναι το αντιοξειδωτικό «νόμισμα» του οργανισμού, δηλαδή η μονάδα μέτρησης της αντιοξειδωτικής απαίτησης του οργανισμού και πρόσληψης από τα τρόφιμα, όπως ακριβώς συμβαίνει στην περίπτωση της ενέργειας (θερμίδων)” εξηγεί ο κ. Γρηγοράκης.
Πόσες μονάδες ORAC χρειάζεται ο οργανισμός μου;
Η διατροφή σε φυσιολογικές καταστάσεις, βάσει της σύστασης του Αμερικάνικου Οργανισμού Γεωργίας (U.S.D.A.), θα πρέπει να περιέχει καθημερινά 3000–5000 μονάδες ORAC. Ωστόσο, είναι βέβαιο πως ο καθένας έχει τις δικές του ατομικές ανάγκες σε μονάδες ORAC, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις θερμίδες.
Πώς όμως θα χάσω βάρος;
Σύμφωνα με την δίαιτα Orac, πρέπει να προσέξει κανείς όχι μόνο τις θερμίδες που προσλαμβάνει κάθε μέρα, αλλά και τις αντιοξειδωτικές ουσίες. Μια μεσοθερμική διατροφή, 1000 με 1500 θερμίδες την ημέρα, σε συνδυασμό με τα απαραίτητα τρόφιμα για την ικανή πρόληψη αντιοξειδωτικών θα ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό σου και έτσι θα χάσεις κιλά.

Του Λευτέρη Σαββίδη
Με την πολύτιμη συνεργασία του 
Msc Κλινικού Διαιτολόγου - Διατροφολόγου Δημήτρη Γρηγοράκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου