ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Και η DELL στην... πόρτα της

 KYΡΙΑΚΗ 21-4-2013
 
Την πόρτα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για συνεργασία στον χώρο της διαμετακόμισης εμπορευμάτων προς τις χώρες της Ευρώπης έχει χτυπήσει και η αμερικανική εταιρεία DELL, παρακινούμενη, προφανώς, από την απόφαση της ανταγωνίστριας HP να συνεργαστεί με την ελληνική σιδηροδρομική εταιρεία και την Cosco, για την είσοδο των προϊόντων της στην αγορά τη Ευρώπης.

Πληροφορίες φέρουν την αμερικάνικη εταιρεία να εξετάζει περισσότερο την περίπτωση της Θεσσαλονίκης ως πύλης εισόδου, ενώ αναφέρουν ότι αφήνει ανοικτή ακόμη και την πιθανότητα δημιουργίας μονάδας συναρμολόγησης των προϊόντων της στην πόλη.

Ωστόσο, το δεύτερο ενδεχόμενο φαντάζει λιγότερο πιθανό, παρότι σε μια τέτοια περίπτωση το όφελος για την ελληνική οικονομία θα ήταν μεγάλο σε επίπεδο τόσο οικονομικό όσο και θέσεων εργασίας, ενώ στην περίπτωση της διαμετακόμισης των εμπορευμάτων το όφελος είναι σαφώς μικρότερο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως αν υπάρξει συμφωνία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αυτή θα έχει αναμφισβήτητα οικονομικά οφέλη κυρίως για τη σιδηροδρομική εταιρεία, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης.

Μάλιστα, εκτιμάται ότι μία ακόμη συμφωνία με ένα μεγάλο όνομα της παγκόσμιας αγοράς, όπως η DELL και προηγουμένως η HP, θα λειτουργήσει σαν κράχτης και για άλλες εταιρείες, που επίσης εξετάζουν το ενδεχόμενο διέλευσης των εμπορευμάτων τους μέσω της Ελλάδας
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου