ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ ενδιαφέρεται η Cosco


Για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ ενδιαφέρεται η Cosco,  επιδιώκοντας να αναλάβει τη διαχείριση ολόκληρου του εμπορευματικού λιμανιού του Πειραιά, όπου τώρα διαχειρίζεται τον σταθμό κοντέινερς.
Το ενδιαφέρον του κινεζικού ομίλου επιβεβαιώθηκε για πρώτη φορά δημόσια από τον Τ. Βαμβακίδη, εμπορικό διευθυντή της Piraeus Container Terminal (PCT), που είναι ο ελληνικός βραχίονας της Cosco.
 Μιλώντας  στο συνέδριο του Εconomist, ο κ. Βαμβακίδης τόνισε ότι η Cosco βλέπει εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης του λιμανιού και θέλει να τις αξιοποιήσει. Αυτό μπορεί να γίνει υπό ενιαίο επιχειρηματικό σχήμα, γι αυτό θέλει να αποκτήσει τις μετοχές του ΟΛΠ, ώστε να εντάξει όλες τις δραστηριότητες και τις επενδύσεις της υπό τη σκέπη της εισηγμένης εταιρίας.

Οι ιθύνοντες της Cosco εκτιμούν ότι ο Πειραιάς μπορεί να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης, ως κέντρο διαμετακόμισης κινεζικών προiόντων, που θα εξυπηρετεί και εμπορευματικές από/προς χώρες των βαλκανίων και της κεντρικής Ευρώπης.
Στο τομέα διακίνησης κοντέινερς η ανάπτυξη είναι ήδη ταχύτατη. Πέρυσι σημειώθηκε ρεκόρ, καθώς διακινήθηκαν συνολικά φορτία 2,7 εκ. teu (+75% από την προηγούμενη χρονιά). Το 76% αυτού του όγκου διακινήθηκε μέσω της προβλήτας που διαχειρίζεται η Cosco.
Φέτος αναμένεται νέο ρεκόρ. Σε αντίθεση με την κάμψη της εμπορευματικής κίνησης που παρατηρείται σε άλλα ευρωπαϊκά λιμάνια λόγω της ύφεσης,  στον Πειραιά η διακίνηση κοντέινερς είναι αυξημένη. Μόνο η Cosco προβλέπεται ότι θα διακινήσει 2,5 εκατ. teu, ενώ ο ΟΛΠ προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει τα 700.000.

ΠΗΓΗ:  http://www.sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου