ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Απλήρωτοι από το Μέγαρο οι καλλιτέχνες

Η ταμειακή στενότητα οδηγεί σε καθυστέρηση της εξόφλησης

Απλήρωτοι παραμένουν από το Μέγαρο Μουσικής Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, όπως αναφέρει σε έγγραφό του ο γενικός διευθυντής.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Ρεπούση, Γιώργου Κυρίτση και Γρηγόρη Ψαριανού.

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές αναφέρουν ότι «τα τελευταία χρόνια και με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης καθυστερεί απαράδεκτα την πληρωμή όσων Ελλήνων καλλιτεχνών έχουν εμφανιστεί σε διάφορες εκδηλώσεις του Μεγάρου, ενώ, παράλληλα συνεχίζει τις μετακλήσεις ιδιαίτερα ακριβών παραγωγών από το εξωτερικό».

«Η κρατική επιχορήγηση που λαμβάνει το Μέγαρο Μουσικής μειώθηκε από 12 εκατομμύρια ευρώ το 2009 σε 5 εκατομμύρια ευρώ το 2010, σε 3 εκατομμύρια το 2011 και σε 1,7 εκατομμύρια ευρώ το 2012. Επίσης, σημειώνεται ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και το υπουργείο Οικονομικών, έχει ξεκινήσει η διαδικασία της αποπληρωμής των οφειλών αυτών και το Μέγαρο Μουσικής αναμένει να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε ένα μήνα» αναφέρεται στο έγγραφο.

Αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, απαντά εγγράφως στους τρεις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, σημειώνοντας ότι ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών είναι ΝΠΙΔ, το οποίο εποπτεύεται από το υπουργείο Παιδείας και επιχορηγείται από τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου, σύμφωνα με την ετήσια κατανομή εκάστου έτους. Η επιχορήγηση αυτή αποτελεί μέρος των εσόδων και των εξόδων του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής, και όπως προσθέτει ο κ. Τζαβάρας, «την άμεση ευθύνη για τις οικονομικές απαιτήσεις έναντι του Οργανισμού την έχει το ίδιο το Διοικητικό Συμβούλιό του». 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου