ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Το 35ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ - Να ζήσουμε να το θυμόμαστε





Το 35ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή στην ακριτική Αλεξανδρούπολη, επιβεβαίωσε τις συνθήκες παρακμής που έχουν διαμορφωθεί στην κορυφαία συνδικαλιστική συνομοσπονδία της χώρας.
Οι αντικειμενικοί παρατηρητές σχολιάζουν ότι ήταν ένα συνέδριο που πέρασε απαρατήρητο από την κοινωνία, με τους κορυφαίους γαλαζοπράσινους εργατοπατέρες, που συνυπέγραψαν την πλήρη συνθηκολόγηση του κόσμου της εργασίας, αντί να δίνουν λόγο για τις πράξεις τους, να εξαντλούνται σε παρασκηνιακές καντρίλιες και μεθοδεύσεις προκειμένου να κρατήσουν την ασταθή – έτσι κι αλλιώς – καρέκλα τους.

Την ώρα που ελάχιστες νησίδες δικαιωμάτων έχουν απομείνει ανέπαφες από τη δριμεία επίθεση του νεοφιλελευθερισμού, στο Συνέδριο, οι εργασίες του οποίου κράτησαν ουσιαστικά μια μέρα, δεν παρουσιάστηκε ούτε καν ένας υποτυπώδης απολογισμός, αλλά ούτε κάποιες συγκροτημένες εκτιμήσεις για το πώς θα πορευτούν από ’δώ κι εμπρός οι εργαζόμενοι.

Οι «κορυφαίες» άλλοτε παρατάξεις, που ευθύνονται για την κατάντια του συνδικαλιστικού κινήματος, το οποίο εκφράζει μόνο μια ελάχιστη μειονότητα των εργαζομένων, σαν να μην τρέχει απολύτως τίποτε στη χειμαζόμενη κοινωνία, θεώρησαν σκόπιμο να απευθυνθούν στα κλειστά παραταξιακά ακροατήρια υπό τον φόβο των φυγόκεντρων δυνάμεων.

Έκπληξη
Όποιος περίμενε... ζωντάνια, ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμό για τους τρόπους αντίδρασης στην επέλαση των μνημονιακών ερπυστριών, μάλλον θα δοκίμασε δυσάρεστη έκπληξη...
Απομονωμένοι σε διαφορετικά ξενοδοχεία, οι εκπρόσωποι έδιναν τη μάχη για τα κουκκιά σε συνθήκες θερμοκηπίου!
Κατά τα λοιπά:

• Διατηρήθηκε, προς δόξαν του εργατοπατερισμού και των σκοπιμοτήτων, το νοσηρό φαινόμενο της νοθείας και των μαϊμού αντιπροσώπων, οι οποίοι μοιράστηκαν μεταξύ των τριών πρώτων παρατάξεων και, σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς, λογαριάζονται στο 25% των συνέδρων.

• Στη γαλάζια ΔΑΚΕ ο πόλος των Κιουτσούκη - Ταυρή, μετά τη θεαματική κωλοτούμπα του πρώτου, που έγινε ευμενώς δεκτή από το σαμαρικό στρατόπεδο, επικράτησε απόλυτα έναντι των καραμανλικών, οι οποίοι υπό τον Πουπάκη δεν εξέλεξαν κανέναν στη νέα διοίκηση και απειλούν τώρα να βρούνε το δίκιο τους στα δικαστήρια! Η... παροιμιώδης συντροφικότητά τους προσέφερε σκηνές απείρου κάλλους και, όταν κάποιοι απ’ αυτούς αρνήθηκαν να παραδώσουν στον Κιουτσούκη τις κάρτες ψηφοφορίας μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες, ο τελευταίος, σε έξαλλη κατάσταση, επιχείρησε να χειροδικήσει εναντίον τους! Όταν λέμε ότι διατήρησε τις 11 έδρες της... μετά βίας, κυριολεκτούμε!

• Για πρώτη φορά, εξ άλλου, ύστερα από 25 χρόνια, υποχώρησε η πράσινη ΠΑΣΚΕ, χάνοντας έξι έδρες από τις 22 και 85 συνέδρους, ήτοι 85.000 ψήφους χοντρικά, αν υπολογίσουμε ότι κάθε σύνεδρος βγαίνει από 1.000 εκλογείς. Παρά το γεγονός ότι ο Παναγόπουλος είχε απομονώσει σε ξεχωριστό ξενοδοχείο τους δικούς του, προκειμένου να αποφύγουν τις σειρήνες, το ψηστήρι της νεότευκτης παράταξης ΕΜΕΙΣ, η οποία προέρχεται από τα σπλάχνα της, υπό τους Ν. Φωτόπουλο, Ν. Ορφανό και Στάβυ Σαλουφάκου, απέσπασε τελικά 32 ψήφους και τρεις έδρες.

• Καθαρά κερδισμένη ήταν η Αυτόνομη Παρέμβαση, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία από 29 ψήφους πήρε τώρα 44 και αύξησε τις έδρες της από τρεις σε πέντε, ενώ, παρά την ανεπαίσθητη υποχώρηση σε ψήφους, η κόκκινη ΔΑΣ αύξησε κατά μία τις έδρες της σε 10.

Όπως καταλαβαίνετε, τα πράγματα δεν άλλαξαν δραματικά. Φυσάει όμως ένα δροσερό αεράκι αλλαγής...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου