ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Πτώση για 2η συνεχή χρονιά στo cargo της TΡΑΙΝΟΣΕ. -10,4% το 2012


Για δεύτερο συνεχόμενο έτος, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ γνώρισε πτώση εσόδων στα εμπορεύματα, την περίοδο μάλιστα που το υπουργείο Μεταφορών διατυμπάνιζε την συμφωνία HP – Cosco.
Του Φώτη Φωτεινού
Συγκεκριμένα, τα έσοδα από τα εμπορεύματα έφτασαν πέρσι τα 19,87 εκατ., μειωμένα κατά 10,45%, σε σχέση με το 2011 (22,19 εκατ.). Το εντυπωσιακό είναι ότι πτώση σημειώθηκε και το 2011, καθώς το 2010 η εταιρεία έκλεισε με έσοδα 23,2 εκατ.
Η εικόνα αυτή, σύμφωνα με στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αναμένεται να ανατραπεί με την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τις HP – Cosco. Σύμφωνα με τις (υπερ)αισιόδοξες εκτιμήσεις της εταιρείας, τα έσοδα θα αυξάνονται σταδιακά από 10 εκατ. ετησίως έως τα 70 εκατ.
Γενικότερα, επιδίωξη της σιδηροδρομικής εταιρείας αποτελεί η επίτευξη συνεργιών με το λιμάνι του Πειραιά, έχοντας ως πρότυπο άλλα λιμάνια, όπως του Αμβούργου ή της Αμβέρσας. Στα λιμάνια αυτά, το 1/3 των φορτίων διακινείται μέσω σιδηροδρόμου.   
Νέα υπηρεσία σε συνεργασία με πιστοποιημένα φορτηγά
Με γνώμονα την αύξηση του εμπορευματικού έργου, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εγκαινιάζει, από το Μάιο, μια νέα υπηρεσία συνδυασμένης μεταφοράς, σε συνεργασία με οδικούς μεταφορείς.  
Η υπηρεσία ονομάζεται «International Cargo Shuttle». Κάθε βράδυ θα δρομολογείται εμπορευματικό τρένο στη διαδρομή Θριάσιο – Θεσσαλονίκη – Θριάσιο, δηλαδή από τους εμπορευματικούς σταθμούς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από Αττική και Θεσσαλονίκη.

Για την παράδοση των εμπορευμάτων στο τελικό προορισμό, θα χρησιμοποιούνται φορτηγά, τα οποία θα είναι πιστοποιημένοι συνεργάτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Τα τιμολόγια ποικίλουν μεταξύ 250 (terminal to terminal) – 390 ευρώ (door to door), ενώ αρχή θα γίνει με μεταφορά container 20,40 και 45 ποδών.       
Υπενθυμίζεται ότι, από τα τέλη του περασμένου Ιουλίου, λειτουργεί στο Θριάσιο σταθμός της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη μεταφορά φορτίων από Αθήνα – Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, με αποτέλεσμα να έχει πενταπλασιαστεί ο αριθμός των δρομολογούμενων τρένων ανά εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου