ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Δείτε τι αλλάζει στο Facebook - Έρχονται πολλές προσθήκες


9/3/2013

Ο Mark Zuckerberg, παρουσίασε τις νέες αλλαγές στην εμφάνιση του News Feed στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.
Η νέα εμφάνιση του News Feed είναι πιο μινιμαλιστική, με τις φωτογραφίες να έχουν το βασικό ρόλο στη ροή μιας και έγιναν μεγαλύτερες και πλέον βρίσκονται παντού ενώ οι πληροφορίες που προβάλλονται έχουν περισσότερες λεπτομέρειες για διάφορες ενέργειες, όπως η σύνδεση δύο φίλων, ο διαμοιρασμός ενός συνδέσμου, ενός event, ενός βίντεο κλπ.

Η εικόνα κυριαρχεί στο νέο News Feed. Οι φωτογραφίες έγιναν μεγαλύτερες και οι εικόνες υπάρχουν κυριολεκτικά παντού. Επίσης, η Αρχική Σελίδα προβάλει πλέον περισσότερες λεπτομέρειες για διάφορες ενέργειες, όπως η σύνδεση δύο φίλων, ο διαμοιρασμός ενός συνδέσμου, ενός event, ενός βίντεο κλπ.

Το Facebook αποφάσισε να υιοθετήσει κι αυτό τη μορφή του μενού που έχει και το Google+. Ο χρήστης θα μπορεί μέσα από διάφορα εικονίδια να πλοηγηθεί στις διάφορες λειτουργίες του Facebook, όπως για παράδειγμα στο News Feed, στα μηνύματα, στο προφίλ, στις φωτογραφίες, στο Graph Search, στα events κλπ, καθώς και να κάνει chat με τους φίλους του, αυτή τη φορά από τα αριστερά και όχι από τα δεξιά.

Μία από τις σημαντικότερες προσθήκες είναι η εμφάνιση των πολλαπλών feeds (ροών). Στο παλιό News Feed βλέπαμε νέα από τα πάντα: φίλους, σελίδες, εφαρμογές, φωτογραφίες, βίντεο κλπ. Πλέον, ο χρήστης μπορεί να επιλέγει συγκεκριμένο feed προς προβολή, έτσι ώστε να βλέπει και το επιθυμητό περιεχόμενο. Παραδείγματα από μερικά feeds που παρουσιάστηκαν είναι τα εξής:

- Most Recent: Περιεχόμενο από τους φίλους σας και τις σελίδες που ακολουθείτε, όπως το παλιό News Feed, με χρονολογική σειρά.
-All Friends: Περιεχόμενο μόνο των φίλων σας.
-Photos: Περιεχόμενο μόνο με φωτογραφίες φίλων και σελίδων.
-Music: Περιεχόμενο μόνο με τη μουσική των φίλων σας, αλλά και τη δραστηριότητα των μουσικών καλλιτεχνών που έχετε κάνει like.
-Following: Περιεχόμενο τις σελίδες που ακολουθείτε, δηλαδή έχετε κάνει like.
-Games: Περιεχόμενο από τις εφαρμογές παιχνίδια που παίζετε εσείς και οι φίλοι σας.
-Groups: Περιεχόμενο από Groups στα οποία συμμετέχετε
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου