ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Η Μέρκελ φόρτωσε τις άρρωστες γερμανικές τράπεζες στους Κύπριους!

Όλο το σχέδιο της γερμανίδας καγκελάριου – Πως κατάφερε να «κλέψει» τα χρήματα του Νότου για να τα επενδύσει στις δικές της τράπεζες
Η Μέρκελ φόρτωσε τις άρρωστες γερμανικές τράπεζες στους Κύπριους!Τελικά, µήπως δεν µας σώζουν οι Γερµανοί; Μήπως σώζουµε εµείς τους Γερµανούς και τις σχεδόν χρεοκοπηµένες τράπεζές τους; Και, µάλιστα, στην πορεία µήπως εµείς, οι «άχρηστοι τεµπέληδες» του Νότου κάνουµε και πλούσιους τους «σώφρονες» Γερµανούς;
Σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, οι ίδιοι οι γερμανόφιλοι Λουξεμβούργιοι στράφηκαν κατά της Μέρκελ όταν συνειδητοποίησαν την απειλή να εφαρμοστεί ένα μοντέλο που τιμωρεί τα υπερτροφικά τραπεζικά συστήματα και περισσότερο αυτά που δέχονται το «μαύρο» χρήμα.
Το κυπριακό πακέτο διάσωσης ανέρχεται συνολικά σε 16.δις ευρώ.
Μάλιστα δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως την εβδομάδα που μεσολάβησε μεταξύ των δύο Eurogroup, τα e-mail Κυπρίων καταθετών δέχθηκαν βροχή από «ενημερωτικά σημειώματα» που απέστειλαν δικηγορικά γραφεία και πρότειναν στους υποψήφιους να μεταφέρουν τα χρήματά τους σε γερμανικές τράπεζες έχοντας ικανοποιητικά επιτόκια.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι πριν από λίγο καιρό και στη χώρα μας τα γερμανικά κοράκια έκαναν το ίδιο κόλπο.
Μεγάλες γερμανικές τράπεζες είχαν εγκαταστήσει ειδικά «ελληνικά desk» στα υποκαταστήματα τους στη Γερμανία για να εξυπηρετήσουν τους Έλληνες πελάτες.
Άλλωστε και το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg υποστήριξε ότι τα πακέτα βοήθειας που δόθηκαν από το «συνετό» βορρά στον «ανήθικο» νότο, στην πραγματικότητα διέσωσαν τις γερμανικές τράπεζες!
Πως σχετίζεται η Deutsche Bank με το «κούρεμα» της Κύπρου
Η «σπουδαία» Deutsche Bank θα πρέπει άμεσα να ενισχύσει τη θυγατρική της στις ΗΠΑ με κεφάλαια ύψους άνω των 5 δις. ευρώ για να καλύψει τις ζημιές που έχει υποστεί από την αμερικανική φούσκα των ενυπόθηκων δανείων.
Και από πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα; Μα από την Κύπρο φυσικά.
Αξίζει να επισημάνουμε πως το τραπεζικό πακέτο διάσωσης της Κύπρου ανέρχεται σε 5,8 δις. ευρώ. Την ίδια ώρα η έκθεση των γερμανικών τραπεζών στην Κύπρο ανέρχεται σε 5,9 δις. ευρώ.
Μάλλον η άνευ προηγουμένου «ασέλγεια» στη Μεγαλόνησο δεν έγινε χωρίς λόγο...

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου