ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Ανταγωνιστικότερες εμπορευματικές σιδηροδρομικές μεταφορές από την Ουγγαρία



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ : http://metaforespress.gr

Στην κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής, συνολικού μήκους 113 χλμ., θα προχωρήσει η Ουγγαρία, με σκοπό τη μείωση του χρόνου διέλευσης των transit εμπορευμάτων.
Αυτή τη στιγμή, ο συνολικός χρόνος που χρειάζεται για να διασχίσει το τρένο τη χώρα υπολογίζεται σε περίπου 4-5 ημέρες, ενώ με τη νέα γραμμή η σιδηροδρομική μεταφορά των εμπορευμάτων θα εκτελείται εντός 1 ημέρας.
Ουσιαστικά, η νέα γραμμή θα παρακάμπτει τη Βουδαπέστη και θα συνδέεται με το υπάρχον σιδηροδρομικό δίκτυο, που ενώνει τη χώρα με την Ουκρανία, την Ρουμανία και την Αυστρία.
Το έργο θα παραδοθεί για χρήση στα τέλη του 2017. Υπολογίζεται ότι η ταχύτητα των τρένων θα φτάνει έως και τα 160 χλμ. την ώρα (από 3 χλμ. την ώρα που είναι αυτή τη στιγμή), ενώ το συνολικό κόστος κατασκευής της σιδηροδρομικής γραμμής θα αγγίξει τα 1,6 δισ. δολάρια.
Σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου στο Dow Jones Newswires, «η κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής θα προσφέρει νέες θέσεις εργασίας και περαιτέρω ανάπτυξη των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών, συνεπώς και της οικονομίας της Ουγγαρίας».

 Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου