ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Το θράσος της Τρόικας: Κόψτε τις συντάξεις κάτω των 60!


«Ή κάνετε κάτι με τους δημόσιους υπαλλήλους, ή να δείτε το θέμα των συνταξιοδοτούμενων κάτω των 60 ετών!». Με αυτή τη φράση το κλιμάκιο της τρόικας έθεσαν για πρώτη φορά στην ελληνική κυβέρνηση ένα δύσκολο θέμα: αυτό των συνταξιούχων και ειδικότερα όσων είναι κάτω των 60 ετών.
Αν και το επιτελείο της κυβέρνησης απέφυγε να πάρει θέση και να ανοίξει ένα νέο μέτωπο, η επισήμανση αυτή των τροϊκανών σήμανε συναγερμό στο κυβερνητικό στρατόπεδο και ειδική ομάδα διαπραγμάτευσης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, υπήρξε τέτοια αναστάτωση από το αίτημα των τροϊκανών, ώστε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ζήτησε άμεσα να ενημερωθεί για τον αριθμό των συνταξιούχων κάτω των 60 ετών, ο οποίος ανέρχεται σε 700.000 άτομα!
Πηγές αναφέρουν ότι ο στόχος της τρόικας δεν είναι η πλήρης διακοπή των συντάξεων, αλλά η υιοθέτηση μιας επιδοματικού τύπου λογικής, εκ μέρους του Δημοσίου.
Δηλαδή, η εξεύρεση ενός συστήματος που θα δίνει κάποιο μίνιμουμ ποσό στους συνταξιούχους κάτω των 60 ετών, περικόπτοντας όμως την πλήρη σύνταξη που θα λάβουν μετά τη συμπλήρωση των 60 ετών τους.
Η τρόικα επιδιώκει αυτό το βοήθημα να έχει τη μορφή επιδόματος, σαν αυτό της ανεργίας ή να είναι μία μίνι σύνταξη, η οποία όμως θα κόβεται, στην περίπτωση που ο «συνταξιούχος» έχει βρει εργασία.
Νέα γούστα από τους Τροϊκανούς... Επιτέλους πότε κάποιος θα τους πει να κάνουν κουμάντο στα δικά τους χωράφια!
Επιτέλους...

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ : http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου