ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Η Ιαπωνία ετοιμάζει υπερταχεία μαγνητικής αιώρησης που αγγίζει ταχύτητες 500km/h!!!

24-3-2013

Η Central Japan Railway Company αποκάλυψε τα σχέδια της για ένα πρωτότυπο τραίνο που θα συνδέσει τον κεντρικό σταθμό Shinagawa του Tokyo με...
τη Nagoya και θα μπορεί να μεταφέρει 1000 επιβάτες σε 16 βαγόνια με ταχύτητα 500km/h, μειώνοντας έτσι την απόσταση από 90 λεπτά που είναι σήμερα σε 40 λεπτά το 2027!

Η εξωφρενική αυτή ταχύτητα μπορεί να επιτευχθεί με ιδιαίτερα οικολογικό τρόπο, καθώς το Series Lo δεν διαθέτει ρόδες και χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητικά πεδία για να αιωρείται (maglev – magnetic levitation) επάνω από τις ράγες, ελαχιστοποιώντας έτσι την τριβή. Ήδη έχουν κατασκευαστεί 5 βαγόνια και σύντομα θα ξεκινήσουν οι δοκιμές του συστήματος για να αποδειχθεί η ασφαλής εμπορική χρήση του και αν όλα πάνε καλά, η πρώτη επέκταση θα γίνει προς την Osaka μέχρι το 2045 (κόστος $64 δισ.)

Να σημειωθεί ότι παρόμοιο σύστημα maglev συνδέει τη Σανγκάη με το αεροδρόμιο Pudong (απόσταση 32km) και είναι το ταχύτερο τραίνο στον κόσμο με 430km/h, αλλά η Ιαπωνία είναι η πρώτη που δοκιμάζει τέτοια κατασκευή σε μεγάλη απόσταση και υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου