ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Έξι μήνες μετά βρίσκονται στον αέρα οι εργαζόμενοι της ΑΤΕ Leasing



Ανακοίνωση με την οποία εκφράζουν την αγανάκτησή τους και διατυπώνουν την απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει εξέδωσαν οι 41 εργαζόμενοι στην ΑΤΕ Leasing, του πιο υγιούς κομματιού της Αγροτικής Τράπεζας, οι οποίοι βρίσκονται ακόμα στον αέρα μη γνωρίζοντας τις τελικές αποφάσεις για το μέλλον τους.

Όπως σημειώνουν έξι μήνες μετά δεν γνωρίζουν τίποτα για το αύριο και παραμένουν δέσμιοι ουσιαστικά φτάνοντας σε απόγνωση. Η ανακοίνωσή τους έχει ως εξής:

«Την 27/07/2012 αποφασίστηκε η πώληση του ΄καλού΄ κομματιού της ΑΤΕ στην Πειραιώς.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, ως καταλυτικό κριτήριο για την επιλογή του αγοραστή λειτούργησε η βούλησή της να επιδείξει κοινωνική ευαισθησία και να μην χαθούν θέσεις εργασίας από την συγκεκριμένη πώληση.

Η ΑΤΕ Leasing AE – θυγατρική της ΑΤΕ – είναι μια αμιγώς χρηματοπιστωτική εταιρεία με αντικείμενό της ένα από τα τραπεζικά προϊόντα της ΑΤΕ, με αξιόλογο όγκο κοινού πελατολογίου με την ΑΤΕ, με διοικητικά στελέχη της προερχόμενα από την ΑΤΕ, με ζωτικές δραστηριότητές της - όπως οι εγκρίσεις, ο έλεγχος κλπ. – εκχωρημένες στην ΑΤΕ. Μάλιστα για τον λόγο αυτό η τελευταία απασχολούσε σημαντικό αριθμό υπαλλήλων της ΑΤΕ Leasing AE.

Η ΑΤΕ Leasing AE ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με την ΑΤΕ και έτσι έπρεπε να αντιμετωπιστεί κυρίως όσον αφορά το λεπτό κοινωνικά θέμα του προσωπικού και των θέσεων εργασίας, ανεξάρτητα της απόφασης τοποθέτησής της στο ‘’ κακό ‘’ κομμάτι, όπως έγινε και με τους υπόλοιπους συναδέλφους.

Παρ’ όλα αυτά δεν υπήρξε καμία μέριμνα για τους 41 εργαζομένους της και τις 41 οικογένειες που αυτοί στηρίζουν. ΓΙΑΤΙ ;;;;;;;;;;;

Ζητάμε διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας.

Η άνιση, άδικη και αδικαιολόγητη εξαίρεσή μας από το πλαίσιο διασφάλισης των θέσεων εργασίας - λαμβάνοντας υπ’ όψη το σημερινό ευρύτερο οικονομικό και εργασιακό περιβάλλον – έχει προκαλέσει απόγνωση και αγανάκτηση σε εμάς και τις οικογένειές μας».


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου