ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Προβοκατόρικη εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χαλκιδικής του ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση, ξεκαθαρίζοντας ότι στρέφεται ενάντια στους αγώνες του λαϊκού κινήματος

 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: http://www1.rizospastis.gr/
 19-2-2013
Προβοκατόρικη εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής. Ομάδα κουκουλοφόρων έβαλε φωτιά στο εργοτάξιο, με αποτέλεσμα να καταστραφούν μηχανήματα της εταιρείας.
Για τον εντοπισμό των δραστών η αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες προσαγωγές, κυρίως κατοίκων που αντιδρούν στην εγκατάσταση και λειτουργία της μεταλλουργίας χρυσού στην περιοχή. Οι 33 από τους 34 προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους. Δίωξη ασκήθηκε σε βάρος ενός 54χρονου μηχανικού, ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό, απειλή, σωματική βλάβη, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράνομη βία και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος. Στο μεταξύ, στη συνέχεια, κατέθεσε μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον των τριών υπαλλήλων σεκιούριτι της εταιρείας μεταλλείων χρυσού, οι οποίοι τον υπέδειξαν ως υποκινητή των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης. Η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής αποφάσισε να επιστρέψει στις αστυνομικές αρχές τη δικογραφία για να συνεχιστεί η προανάκριση.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας, από τη Χαλκιδική όπου βρέθηκε χτες για άλλη μια φορά επιβεβαίωσε την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει με κάθε τρόπο την πολιτική εκποίησης των πλουτοπαραγωγικών πηγών και να στηρίξει τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων που έχουν βάλει στο χέρι κοψοχρονιά την περιουσία του λαού. Οπως είπε χαρακτηριστικά: «Εχουμε όλοι την υποχρέωση να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα ξένων επενδύσεων στη χώρα». Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζει την εμπρηστική επίθεση και καταγγέλλει τη σύλληψη του στελέχους του στη Χαλκιδική Λ. Τόσκα, λόγω της συμμετοχής του στις διαδηλώσεις και στην Επιτροπή Αγώνα κατά των μεταλλείων χρυσού.
Ανακοίνωση της ΝΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ
Σε ανακοίνωσή της, η ΝΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ τονίζει:
«Το ΚΚΕ έγκαιρα προειδοποίησε ότι η επένδυση της "Ελληνικός Χρυσός ΑΕ" δεν θα οδηγήσει σε ανάπτυξη προς όφελος του λαού. Αντίθετα, παραδίδεται ο ορυκτός πλούτος της περιοχής στο μεγάλο κεφάλαιο, καταστρέφεται το περιβάλλον και υποβαθμίζεται η ζωή των κατοίκων. Οι όποιες θέσεις εργασίας δημιουργηθούν θα είναι κακοπληρωμένες και με βάρβαρες συνθήκες δουλειάς, ενώ θα καταστραφούν άλλες σε κλάδους όπως τουρισμός, αγροτοκτηνοτρόφοι κ.ά.
Ωστόσο, καταγγέλλει την επίθεση από "κουκουλοφόρους" στο εργοτάξιο Σκουριών. Τόσο η σκοπιμότητα όσο και η μορφή της επίθεσης δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για ερωτηματικά, ήταν ενέργεια προβοκατόρικη. Αντικειμενικά στρέφεται ενάντια στο λαϊκό κίνημα.
Τέτοιες ενέργειες ποτέ δεν ήταν προϊόν του κινήματος ακόμη και των πιο αυθόρμητων εκδηλώσεών του. Οι εργαζόμενοι της Χαλκιδικής πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα.
Αυτοί που ανοιχτά υποστηρίζουν ότι οι τυχοδιωκτικές μορφές με μολότοφ και σπασίματα εμποδίζουν την επένδυση, το λιγότερο που κάνουν είναι ν' αφήνουν έκθετο το λαϊκό κίνημα στην προβοκάτσια, να το απομονώνουν από τον υπόλοιπο λαό.
Μόνο ένα καλά οργανωμένο και περιφρουρημένο κίνημα, με αιτήματα και στόχους που φτάνουν στην καρδιά του προβλήματος. Που δεν παγιδεύεται στις πολιτικές διαχείρισης του συστήματος, ούτε στον τυχοδιωκτισμό, μπορεί να παρεμποδίσει τα σχέδια των μονοπωλίων.
Το ΚΚΕ δεν έπεσε ποτέ στην παγίδα να θεωρήσει εχθρούς του τους εργαζόμενους στις σκουριές, ανεξάρτητα τη θέση που παίρνουν απέναντι στην επένδυση. Είναι και αυτοί τμήμα της εργατικής τάξης που ζουν και θα ζήσουν ακόμη χειρότερα την κόλαση της αντιλαϊκής και αντεργατικής λαίλαπας. Σε καμία περίπτωση τα συμφέροντά τους δεν ταυτίζονται με αυτά της εργοδοσίας.
Η θέση τους μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της Χαλκιδικής, με τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες, είναι στην ίδια πλευρά. Είναι ανάγκη να παλέψουν, ο ορυκτός πλούτος, η φύση, τα βασικά και συγκεντρωμένα Μέσα Παραγωγής να γίνουν περιουσία του ίδιου του λαού. Κριτήριο για κάθε παραγωγική δραστηριότητα να είναι οι κοινωνικές ανάγκες και όχι το κέρδος.
Μόνο έτσι και οι ίδιοι θα καρπώνονται τον πλούτο που φτιάχνουν με τα χέρια τους, μόνο έτσι η ζωή τους δε θα ρημάζεται στις επιπτώσεις της σκληρής τους εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου