ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ιδιαίτερα μαζικές οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα


Σήμερα Τετάρτη οι εργαζόμενοι όλης της χώρας, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, κατέβηκαν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία, σε μια αναμέτρηση-σταθμό στη μακρόχρονη και δύσκολη πάλη που διεξάγει η εργατική τάξη απέναντι στο κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπροσώπους: Για να αποτρέψει την παραπέρα χειροτέρευση της θέσης της, σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, για να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να περάσει στην αντεπίθεση. Μαζί με τους εργαζόμενους πορεύονται τα πιο συνειδητά κομμάτια των μικρομεσαίων της πόλης και της φτωχής αγροτιάς, που δίνει και αυτή το δικό της αγώνα στα μπλόκα.

13:20
ΑΘΗΝΑ: Στους Στύλους του Ολυμπίου Διος ολοκληρώθηκε η μεγαλειώδης πορεία του ΠΑΜΕ. Η μαζικότητά της σημερινής απεργιακής συγκέντρωσης αποτελεί παρακαταθήκη για τους εργαζόμενους και το λαό, δίνει δύναμη ώστε πιο αποφασιστικά, πιο μαχητικά να δοθεί συνέχεια στη δράση των ταξικών δυνάμεων για την κλιμάκωση της πάλης.
13:10
ΑΘΗΝΑ: Ένα ατελείωτο μαχητικό ποτάμι η διαδήλωση του ΠΑΜΕ που πέρναγε επί ώρα μπροστά από τη Βουλή. Το βίντεο δίνει μια ιδέα για τη μαζικότητα της πορείας, που γέμιζε το δρόμο όπου και να γυρνούσες το μάτι σου.
http://youtu.be/JNT3QsgFKyk
13:04
ΑΘΗΝΑ: Συνεχίζεται η μεγαλειώδης απεργιακή διαδήλωση του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας. Αυτή τη στιγμή η κεφαλή της πορείας βρίσκεται στους Στύλους του Ολυμπίου Διος, ενώ τα μπλοκ της συνεχίζουν να διασχίζουν τη λεωφόρο Αμαλίας.
12:50
ΑΘΗΝΑ: Μαζική και δυναμική η παρουσία των φοιτητών και των σπουδαστών. Με τις σημαίες του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, με εκατοντάδες πλακάτ στα χέρια να απαιτούν "Εδώ και τώρα να υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας", οι σπουδαστές δε σταμάτησαν να φωνάζουν συνθήματα, μεταξύ των οποίων και αυτό που ακούγεται στο βίντεο: "Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, Σίτιση-Στέγαση-Δωρεάν σπουδές".
http://youtu.be/2ZbqnUW8_vs
12:35
ΑΘΗΝΑ: Έντονη και μαζική η συμμετοχή των εργαζομένων από τη βιομηχανία στην πορεία του ΠΑΜΕ. Από τα μπλοκ που ξεχωρίζουν αυτό του Σωματείου Εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας από τον Ασπρόπυργο, αλλά και το μπλοκ της Αγωνιστικής Κίνησης Χαλυβουργικής, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιο της εργοδοσίας για 170 απολύσεις εργαζομένων.
12:25
ΑΘΗΝΑ: Εντυπωσιακή σε όγκο η πορεία του ΠΑΜΕ εκτείνεται αυτή τη στιγμή από τον Εθνικό Κήπο, μετά τη Βουλή, μέχρι τα Χαυτεία.
Στη φωτό φαίνεται η πλημμυρισμένη από διαδηλωτές Λεωφόρος Αμαλίας στο Σύνταγμα, μπροστά από τη Βουλή.
12:18
ΑΘΗΝΑ: Μόλις έφυγαν τα τελευταία μπλοκ του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια, ενώ η κεφαλή της πορείας των ταξικών δυνάμεων έχει ήδη περάσει μπροστά από τη Βουλή. Ολόκληρη η οδός Σταδίου είναι γεμάτη από τους χιλιάδες διαδηλωτές του ΠΑΜΕ σε μια ιδιαίτερα μαζική και μαχητική πορεία.
12:10
ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Στους δρόμους του Πειραιά διαδηλώνουν αυτήν την ώρα οι απεργοί. Το πανό στην κεφαλή της πορείας του ΠΑΜΕ γράφει: "Όχι άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία. Μπορούμε να ζήσουμεε χωρίς μνημόνια και έξω από την ΕΕ. Στην κεφαλή της πορείας τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία.
Νωρίτερα στην πλατεία Καραϊσκάκη πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερα μαζική απεργιακή συγκέντρωση. Στο χώρο έφτασαν ναυτεργάτες και απεργιακές φρουρές οι οποίες ξεκίνησαν με πορεία μέσα από το λιμάνι του Πειραιά για να ενωθούν με τους υπόλοιπους απεργούς του Πειραιά. Στην πλατεία Καραϊσκάκη βρέθηκαν επίσης Λαϊκές Επιτροπές από τον Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή, Επιτροπές Ανέργων, οι φοιτητές που συσπειρώνονται στις Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, εργαζόμενοι από το Κερατσίνι, τον ΟΛΠ, τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, μαθητές από σχολεία της πόλης, πίσω από το πανό του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Πειραιά.
12:00
ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Χάρη στη συμβολή των ταξικών δυνάμεων η απεργία ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη σε μια σειρά κλάδους και χώρους δουλειάς της πόλης. Κανένα πλοίο δεν έφυγε από το λιμάνι, στο 100% έφτασε η συμμετοχή στην απεργία σε εργοστάσια της ελαιουργοσαπουνοποιίας (Παπουτσάνης, Μινέρβα, Ελαϊς), αλλά και στην Πίτσος, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στον ΟΛΠ.
Αντίθετα επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ο επιζήμιος ρόλος του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού όπου έχει αυτός το "πάνω χέρι": Στην ΙΟΝ (με πλειοψηφία ΔΑΚΕ στο ΔΣ) δεν έγινε καθόλου απεργία, ενώ στην ΕΛΣΑ το ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου (πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) αποφάσισε να απεργήσει μόνο το ίδιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου