ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ποια νοσοκομεία της Αττικής συγχωνεύονται

Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

Το κλείσιμο του Παραρτήματος της Πολυκλινικής (πρώην 3ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ) ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο των διαδικασιών συγχωνεύσεων υποδομών στο ΕΣΥ.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η απόφαση του υπουργείου περιλαμβάνει την ενοποίηση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Παραρτήματος της Πολυκλινικής με την αντίστοιχη μονάδα του Γ.Ν.Α «Ευαγγελισμός» ο εκσυγχρονισμός της οποίας ολοκληρώνεται στο τέλος Φεβρουαρίου.

Στην ίδια μονάδα θα μεταφερθούν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ το διοικητικό προσωπικό, ο εξοπλισμός και οι λοιπές κλινικές της Πολυκλινικής θα ενσωματωθούν είτε σε άλλες υπηρεσίες του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» που ενοποιείται με το Οφθαλμιατρείο, είτε σε φορείς της Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής.

Με την απόφαση αυτή το Υπουργείο Υγείας φιλοδοξεί να επιτύχει εξοικονόμηση πόρων ύψους 249.600 € ετησίως.

Αντιδράσεις

Για υποβάθμιση της Πολυκλινικής έκανε λόγο η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) με αφορμή την ανακοίνωση των συνενώσεων τμημάτων και των μετακινήσεων προσωπικού στην Πολυκλινική, τον «Ευαγγελισμό» και το «Γεννηματάς».

«Χάνονται 40 νοσηλευτικές κλίνες μεταξύ των οποίων 5 κλίνες ΜΕΘ, 16 κλίνες νεφροπαθών και μένει στο ράφι τεράστιας αξίας εξοπλισμός και, όλα αυτά, στο όνομα του εξορθολογισμού. Μετακινούνται βάναυσα εργαζόμενοι με 3μηνες μετακινήσεις αρχικά» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ:  newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου