ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Δωρεάν φροντιστήρια ξανά στα σχολεία


24 Φεβρουαρίου 2013 

Από το Μάρτιο ξεκινούν  τα προγράμματα ενισχυτικής στα γυμνάσια και από Σεπτέμβριο σε όλα τα λύκεια, ενώ σε αυτά  απορροφηθούν  7.000 αναπληρωτές καθηγητές.
Δωρεάν φροντιστήρια ξανά στα σχολεία- Δείτε πότε ξεκινούν Δύο χρόνια μετά τη διακοπή  τους, τα δωρεάν φροντιστήρια στα σχολεία επιστρέφουν. Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για μία  κίνηση που θα δώσει «ανάσα» σε πολλές οικογένειες, οι οποίες αδυνατούν να ανταποκριθούν στα καθημερινά έξοδά τους. 
Στο πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας θα απασχοληθούν 7.000 αναπληρωτές καθηγητές. Για την επιλογή τους θα ληφθεί υπόψη  η προϋπηρεσία τους. Τα μαθήματα θα γίνονται από τις 4 έως τις 7 το απόγευμα, τέσσερις μέρες την εβδομάδα, με τους καθηγητές να αξιολογούνται.

Όποιο τμήμα δε λειτουργεί σωστά και μείνει με λιγότερους από πέντε μαθητές, θα κλείνει και όσοι μετείχαν σε αυτό, θα ενσωματώνονται σε άλλο τμήμα, ενώ ο καθηγητής θα αποκλείεται.

Και οι μαθητές  όμως που θα συμμετέχουν, θα επιλέγονται με συγκεκριμένα κριτήρια όπως ο βαθμός του τριμήνου στο συγκεκριμένο μάθημα αλλά και ο μέσος όρος του τριμήνου σε όλα τα μαθήματα.

Στην Α’ Γυμνασίου, το πρόγραμμα θα είναι: 4 ώρες μαθηματικά, 2 ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 3 ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία και 3 ώρες Αγγλικά.

Στη Β’ Γυμνασίου: 4 ώρες Μαθηματικά, 2 ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 2 ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 2 ώρες Φυσική, 1 ώρα Χημεία, 1 ώρα ΑγγλικάΣτη Γ’ Γυμνασίου: 4 ώρες Μαθηματικά, 2 ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 2 ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 2 ώρες Φυσική, 1 ώρα Χημεία, 1 ώρα Αγγλικά.

Για το πρόγραμμα των δωρεάν φροντιστηρίων στα σχολεία θα διατεθεί κονδύλι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ύψους 50 εκατ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου