ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Α. Παπαρήγα: «Το ΕΣΠΑ θα το φάνε οι μεγάλοι επιχειρηματίες»



Α. Παπαρήγα: Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από το ΕΣΠΑ

«Το ΕΣΠΑ θα το φάνε οι μεγάλοι επιχειρηματίες» «Ο πρωθυπουργός είχε το ύφος του υπουργού Δημόσιας Τάξης, δημόσιας καταστολής, με τον τρόπο που είπε αυτά που είπε. Εν πάση περιπτώσει, εδώ ο ελληνικός λαός έχει δοκιμάσει τα διάφορα κοινοτικά πλαίσια στήριξης, πολλά πακέτα τα οποία δεν απέτρεψαν την κρίση και δεν έδωσαν μια ανάπτυξη, η οποία έδωσε καρπούς για όλους» σχολίασε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, αναφορικά με τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά για το ΕΣΠΑ.

Και συνέχισε: «Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι το ΕΣΠΑ θα το φάνε κυριολεκτικά οι μεγάλοι επιχειρηματίες και, αν γίνει κάποια ανάπτυξη, θα είναι αναιμική και κυρίως με τους εργαζόμενους με μισθούς πείνας, με εργασιακή περιπλάνηση, με εναλλαγή μεταξύ ανεργίας και μισοεργασίας».

«Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από το ΕΣΠΑ» είπε η γγ του ΚΚΕ.

Η Αλέκα Παπαρήγα που συναντήθηκε με εκπροσώπους του ΚΕΘΕΑ δήλωσε σχετικά:

«Η τοποθέτησή μας απέναντι στο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση είναι και καθαρή και σαφής. Υποστηρίζουμε τα προγράμματα τα οποία οδηγούν στη σωματική και ψυχική απεξάρτηση.

Τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ, τα στεγνά προγράμματα, έχουν δοκιμαστεί εδώ και 30 χρόνια και έχουν αποδειχτεί ότι πρέπει να είναι – κατά τη δική μας γνώμη και επιμένουμε σ’ αυτό – η επίσημη πολιτική της κυβέρνησης.

Βεβαίως και θεωρούμε ότι απέναντι στο χρήστη πρέπει να υπάρχει επιείκεια γνωρίζοντας ότι στην ουσία είναι θύμα μιας ολόκληρης κατάστασης αλλά η καλύτερη επιείκεια είναι ακριβώς να του δοθεί η δυνατότητα να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά, να επανενταχθεί κοινωνικά, να δουλέψει.

Αυτή είναι η καλύτερη λύση και όχι βεβαίως η συντήρηση και η δια βίου υποκατάσταση με μεθαδόνες ή με ότιδήποτε άλλο.

Θα υποστηρίξουμε επίσης την επέκταση και τη στήριξη των προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ μέσα στις φυλακές γιατί αυτό θα οδηγήσει στη ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος ενώ οποιαδήποτε άλλη λύση κατά τη γνώμη μας θα οδηγήσει ανθρώπους, και όταν αποφυλακιστούν, στην επανάληψη των γνωστών φαινομένων που ξέρουμε: Οι χρήστες οδηγούνται να γίνονται βαποράκια, όργανα των εμπόρων ναρκωτικών είτε να οδηγούνται στην κοινωνική εγκληματικότητα κάτω από την πίεση της δόσης». 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου