ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Προειδοποίηση ΙΣΑ για ιατρική απόβαση Τούρκων στο Αιγαίο


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: http://news247.gr
18-2-2013

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στέκεται στην απουσία του ΕΣΥ από τα ακριτικά νησιά και προειδοποιεί για τουρκική ιατρική απόβαση
Ναυπήγηση πλοίου-νοσοκομείου που θα παρέχει υπηρεσίες υγείας στα νησιά του Αιγαίου ετοιμάζει η Τουρκία, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, προειδοποιώντας για τουρκική ιατρική απόβαση στο Αιγαίο.
Επισημαίνει παράλληλα την πρακτική απουσία του ΕΣΥ από τα ακριτικά μας νησιά, επικρίνοντας τόσο τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσο και τις προηγούμενες για αδιαφορία.
"Πότε είχαν μεταβεί στις παραμεθόριες περιοχές... έστω αυθημερόν... για να διαπιστώσουν "ιδίοις όμμασι" τα προβλήματα, να ενθαρρύνουν και να στηρίξουν έμπρακτα τους κατοίκους της ξεχασμενης Ελλάδας και να βελτιώσουν τις συνθήκες που δεκαετίες τους ταλαιπωρούν;" διερωτάται.
Το Σύνταγμα επιτάσσει πως "η προσβασιμότητα των κατοίκων στον υγειονομικό χώρο θα πρέπει να είναι ισότιμη, ανεξάρτητα του που κατοικεί κάποιος και ποια είναι η οικονομική του κατάσταση", θυμίζει ο επικεφαλής του ΙΣΑ και ρωτά την ηγεσία του υπουργείου "πόσο αυτή η υπαγόρευση του Συντάγματος τους έχει απασχολήσει".
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί όλους τους Φορείς που ασκούν προληπτική ιατρική και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στα Νησιά μας, να δυναμώσουν την παρέμβαση τους μέχρι το κράτος να αναλάβει τις δικές του ευθύνες.
"Γαύδος, Αρκιοί, Αγαθηνήσι, Καστελλοριζο, Νίσυρος, Κάσος, Τήλος, Χάλκη...Σε όλα αυτά τα νησιά που έχουν τεράστια γεωπολιτική αξία, ποια μέριμνα για τους κατοίκους αυτούς έχουν εξασφαλίσει για πρόληψη, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη;
Για να μη τους κουράζουμε να απαντήσουν...Δίνουμε εμείς την απάντηση: ΚΑΜΙΑ..
και γι αυτό ακριβώς θεωρούμε ότι η περαιτέρω ΑΔΡΑΝΕΙΑ που είναι και διαχρονική, δε μπορεί άλλο να διαρκέσει, γιατί τότε πια θα θεωρείται εγκληματική.
Η αδράνεια αυτή θα είναι εγκληματική, γιατί το ίδιο το Ελληνικό Κράτος δίνει περιθώρια στη γειτονική Τουρκία να περιθάλπει πολλές φορές αυτή τους Ακρίτες μας, ίσως έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού της τα νησιά του Αιγαίου, τα πετρέλαια του Αιγαίου, την περιβόητη ΑΟΖ, προσφέροντας δήθεν Υγεία στους Έλληνες!!!
Έτσι κατασκευάστηκε, και σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, ήδη δρομολογήθηκε η ναυπήγηση ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ πλοίου-νοσοκομείου, που θα παρέχει υπηρεσίες υγείας στα νησιά του Αιγαίου, όχι μόνο στα δυο-τρία τουρκικά (Τένεδος, Ίμβρος) αλλά και στους χιλιάδες κατοίκους των ελληνικών νησιών του Αιγαίου.
Γιατί;...οι γείτονές μας σκέφτονται ανθρωπιστικά; σκέφτονται αλληλέγγυα; έχουν περίσσευμα αγάπης μεγαλύτερο από αυτό που θα όφειλε να έχει το Ελληνικό Κράτος; ΟΧΙ. Μάλλον, για άλλη μία φορά, τους δίνουμε τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τη διαχρονική αδράνεια του Ελληνικού Κράτους απέναντι στον ελληνισμό, που τώρα, περισσότερο από ποτέ, πλήττεται από βαθειά οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση", επισημαίνει σε ανακοίνωσή του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου