ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ελληνική Χαλυβουργία: Ζητά εκ περιτροπής εργασία


Με ακόμα πιο αντεργατικές διαθέσεις εμφανίστηκε σήμερα, Τετάρτη, η εργοδοσία της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στη διαβούλευση που προκάλεσε με το σωματείο εργαζομένων ανακοινώνοντας την πρόθεσή της να προχωρήσει σε εκ περιτροπής εργασία. Να σημειωθεί, ότι η εργοδοσία είχε προκαλέσει τη διαβούλευση προκειμένου όπως είχε ανακοινώσει να ζητήσει νέα παράταση της τρίμηνης διαθεσιμότητας που λήγει στις 12 του Φλεβάρη ή σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσει σε εκ περιτροπής εργασία. Οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας όμως πριν καν ξεκινήσει η συζήτηση ανακοίνωσαν στους συνδικαλιστές ότι αποσύρουν τη διαθεσιμότητα και ότι θα συζητήσουν μόνο για εκ περιτροπής εργασία 12 με 13 ημέρες το μήνα είτε με συμφωνία είτε μονομερώς. Κάτι το οποίο φυσικά συνεπάγεται μισό μισθό και ασφάλιση.

Το Σωματείο στη νέα αυτή εξέλιξη απάντησε, άμεσα, ότι αποσύρεται από τη διαβούλευση και ζήτησε από τους εκπροσώπους να του αποστείλουν έγγραφο για νέα διαβούλευση μόνο με τη νέα συγκεκριμένη αξίωση. Επανέλαβαν όμως τη ξεκάθαρη θέση του σωματείου για: Καμία διαθεσιμότητα, καμία εκ περιτροπής απασχόληση, επαναπρόσληψη απολυμένων και επαναλειτουργία του εργοστασίου της «Ελληνικής Χαλυβουργίας».

Οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας τελικά δήλωσαν, ότι θα αποστείλουν σύντομα νέο έγγραφο για διαβούλευση.

Να σημειωθεί, ότι οι χαλυβουργοί στη Γενική τους Συνέλευση, την Τρίτη, και στο πλαίσιο συντονισμού του αγώνα τους και με την υπόλοιπη εργατική τάξη αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο συμπαράστασης που διοργανώνεται στον απεργιακό αγώνα των εργατών στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, την Πέμπτη 14 Φλεβάρη, στην πλατεία Ελευσίνας που έχουν αποφασίσει συνδικάτα και φορείς της περιοχής μετά από σύσκεψη της Γραμματείας Θριασίου του ΠΑΜΕ.

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου