ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Σύσκεψη Σαμαρά- Μανιτάκη για την διαθεσιμότητα

ΣΑΒΒΑΤΟ 9/2/2013
Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς και Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης με θέμα τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο.

Σύσκεψη Σαμαρά- Μανιτάκη για την διαθεσιμότητα Αντικείμενο της σύσκεψης είναι η διαθεσιμότητα, τα χρονοδιαγράμματα της μεταρρύθμισης στο Δημόσιο και οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων , καθώς η κυβέρνηση εστιάζει στην επιτάχυνση των διαδικασιών για κρατική αναδιάρθρωση.
Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ζητήσει το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα για τη διαθεσιμότητα 25.000 υπαλλήλων, των αλλαγών στα οργανογράμματα των δημοσίων οργανισμών και την αξιολόγηση των ικανοτήτων του προσωπικού.
Τρεις βασικές δεξαμενές της διαθεσιμότητας θα αποτελέσουν ο χώρος της Παιδείας που αριθμεί περισσότερους από 150.000 εργαζόμενους, ο ευρύτερος δημόσιος τομέας που εκτιμάται ότι ξεπερνά τους 100.000 εργαζόμενους και η τοπική αυτοδιοίκηση με 80.000 υπαλλήλους.

Από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τις δημοτικές επιχειρήσεις εκτιμάται ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 15.000 υπάλληλοι από το σύνολο των 25.000 που θα προκύψουν το 2013.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το κυβερνητικό συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενώ τον Μάρτιο, αναμένεται η αξιολόγηση των δομών δημοσίων φορέων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου