ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΤΟΙΚΗΣΙΜΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ


Τα πρώτα σχέδια για το χτίσιμο βάσεων στη Σελήνη, στις οποίες θα κατοικούν άνθρωποι, δημοσιεύθηκαν σήμερα από το Ευρωπαϊκό Διαστημικό Πρακτορείο. Οι κατοικήσιμες βάσεις θα φτιαχτούν από ρομπότ, ενώ το υλικό για το χτίσιμό τους θα είναι αποκλειστικά το χώμα από τη Σελήνη!
Οι φωτογραφίες απεικονίζουν τα σχέδια των αρχιτεκτόνων για τις σεληνιακές βάσεις, οι οποίες θα χτιστούν χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονη τεχνολογία 3D, προκειμένου να μετατραπεί η άγονη γη της σελήνης σε κατοικήσιμο έδαφος για την ανθρωπότητα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο άνθρωπος θα μπορέσει να εγκατασταθεί στο φεγγάρι σε μόλις 40 χρόνια. Αυτόνομα ρομπότ θα χρησιμοποιηθούν για να χτίσουν τα σπίτια αυτά, που θα μπορούν να στεγάζουν μέχρι τέσσερα άτομα, προστατεύοντάς τα παράλληλα από μετεωρίτες, ακτινοβολία και απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας.

Το σχέδιο των επιστημόνων περιλαμβάνει τη συλλογή των υλικών σχεδόν αποκλειστικά από το φεγγάρι, καθώς το 90% των σπιτιών θα είναι χτισμένο από υλικά που μπορούν να εντοπιστούν εκεί. Το μόνα υλικά που θα χρειαστεί να μεταφερθούν από τη γη είναι τα υλικά σύνδεσης των σπιτιών, τα οποία μπορούν να μεταφερθούν εύκολα από τη γη με τη χρήση πυραύλων.

ΠΗΓΗ: http://www.koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου