ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΣ
Κόψτε το κρεμμύδι κι αφήστε το να ροδίσει στην κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε τα μπαχαρικά και ανακατέψτε μέχρι ν' απορροφηθούν από τα κρεμμύδια.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το χυμό ντομάτας, τον ντοματοπολτό, την καφέ ζάχαρη και το μηλόξυδο.
Προσθέστε το μείγμα στο σκεύος με τα κρεμμύδια.
Πηγή. queen.gr
Φτιάξτε τη δική σας υπέροχη σάλτσα κέτσαπ και φυλάξτε την
στο ψυγείο για όλες τις συνταγές σας αλλά και για ένα σπιτικό,
πεντανόστιμο συνοδευτικό για κάθε φαγητό.
ΥΛΙΚΑ
- 1 λίτρο χυμό ντομάτας
- 1 κ.σ. ντοματοπολτό
- 1 κρεμμύδι
- 1 κ.γ. καυτό μπαχαρικό
- 2 πρέζες μοσχοκάρυδο, πιπέρι
- 125γρ. καφέ ζάχαρη
- 125ml. μηλόξυδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόψτε το κρεμμύδι κι αφήστε το να ροδίσει στην κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε τα μπαχαρικά και ανακατέψτε μέχρι ν' απορροφηθούν από τα κρεμμύδια.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το χυμό ντομάτας, τον ντοματοπολτό, την καφέ ζάχαρη και το μηλόξυδο.
Προσθέστε το μείγμα στο σκεύος με τα κρεμμύδια.
Αφήστε να σιγοβράσουν για μία ώρα.
Περάστε τα στο μπλέντερ.
Περάστε τα στο μπλέντερ.
Βάλτε την κέτσαπ σας σε ένα βάζο και συντηρήστε την στο ψυγείο.
Πηγή. queen.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου