ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ - Προτείνει δράση με συντονισμού όλου του κλάδου

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Προτείνει δράση με συντονισμού όλου του κλάδου

Αναλυτικό πρόγραμμα δράσης με άξονα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των λαϊκών αναγκών σε φτηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες

Από την πρόσφατη μαζική γενική συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΘΕΛ
Eurokinissi
Πρόγραμμα δράσης με κοινό συντονισμό όλων των Σωματείων και των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες προτείνει η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ, μετά από συνεδρίασή της για τις εξελίξεις στον κλάδο. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γραμματείας έχει ως εξής:
«Η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών συνεδρίασε για να εκτιμήσει τις εξελίξεις στα εργασιακά - μισθολογικά ζητήματα εξετάζοντας τα συμπεράσματα από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις στον κλάδο, τον αυταρχισμό της κυβέρνησης με την καταστολή, με την επίταξη των εργαζομένων στη Σταθερή Τροχιά, στους ναυτεργάτες και με τις συλλήψεις 35 συνδικαλιστών για τη διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας.
Συζητήθηκε όλο το πλέγμα των εξελίξεων, η Γραμματεία παίρνοντας υπόψη ότι οι αγώνες των εργαζομένων στα ΜΜΜ είναι δίκαιοι, επιβεβλημένοι και πρέπει να κλιμακωθούν και η κυβερνητική πολιτική με την ποινικοποίηση, τον αυταρχισμό και την καταστολή να απαντηθεί.
Τα ενθαρρυντικά στοιχεία από τους πρόσφατους αγώνες, η αποφασιστικότητα, η διάθεση αντίστασης, η ανεβασμένη συμμετοχή των εργαζομένων πρέπει να αξιοποιηθούν για την ακόμα πιο αποφασιστική κλιμάκωση.
Η Γραμματεία κατέληξε και προτείνει συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης για το αμέσως επόμενο διάστημα.
Συμμετοχή των εργαζομένων στη (σ.σ. σημερινή) συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ΤΡΙΤΗ 12 ΦΛΕΒΑΡΗ ώρα 08.30 στο ΠΕΔΙΟΝ του ΑΡΕΩΣ την ημέρα της δίκης των 35 συνδικαλιστών.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων στα ΜΜΜ να εκδώσουν αποφάσεις - ψηφίσματα κατά του αυταρχισμού της κυβέρνησης και να καταδικάσουν την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.
Αμεσα τα Διοικητικά Συμβούλια να ορίσουν Γενικές Συνελεύσεις με Στάσεις Εργασίας μέσα στην εβδομάδα 11-15 ΦΛΕΒΑΡΗ με προτεινόμενη την 14 ΦΛΕΒΑΡΗ για καλύτερο συντονισμό.
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΔΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ είναι:
  • 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 20/2 ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ.
  • ΔΕΥΤΕΡΑ 25/2 ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12.00 - 16.00 με ταυτόχρονη σύσκεψη την ίδια μέρα των σωματείων στα ΜΜΜ (ΕΘΕΛ-ΗΛΠΑΠ-ΗΣΑΠ-ΜΕΤΡΟ-ΤΡΑΜ-ΟΣΕ) με θέματα:
  • 24ΩΡΗ ΠΑΝΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών - προτεινόμενη ημέρα ΠΕΜΠΤΗ 28/2.
ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΚΑΛΕΣΜΑ με ευθύνη των σωματείων των ΜΜΜ Παναττικής σύσκεψης ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ με θέμα οι εξελίξεις στα ΜΜΜ, η ανάγκη αλληλεγγύης και κοινής δράσης. Δηλαδή, μείωση συγκοινωνιακού έργου, τιμή εισιτηρίου, ιδιωτικοποιήσεις και οι συνέπειες αυτών στους επιβάτες του λεκανοπεδίου. Ανάμεσα στα άλλα να αποφασιστεί Παναττικό συλλαλητήριο ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ για αυτά τα ζητήματα καθώς και ημέρα συμβολικού κλεισίματος των ακυρωτικών μηχανημάτων σε όλο το σύστημα των ΜΜΜ.
Νέες Γενικές Συνελεύσεις με προτεινόμενη ημερομηνία την ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΡΤΗ για εκτίμηση αυτών των κινητοποιήσεων και για νέα κλιμάκωσή τους.
Με αυτήν τη μορφή δράσης οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ επιδιώκουν το συντονισμό όχι μόνο στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών αλλά και γενικότερα στους εργαζόμενους της Αττικής και προτείνει στα συνδικάτα ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου