ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Αλλαγές στα οργανογράμματα των υπουργείων Δικαιοσύνης, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Μακεδονίας και Θράκης


Οι αλλαγές στη δομή των υπηρεσιών σε τέσσερα υπουργεία θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, υπό την προεδρεία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Αλλαγές στα οργανογράμματα των υπουργείων Δικαιοσύνης, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Μακεδονίας και ΘράκηςΤο μεσημέρι της Πέμπτης (14.2.2013), θα γίνει η σύσκεψη στο Μαξίμου, όπου θα εγκριθούν οι εκθέσεις αξιολόγησης των δομών για τα υπουργείο Δικαιοσύνης, το υπουργείο Εργασίας, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Ετσι, θα φτάσουν στα έξι τα υπουργεία για τα οποία έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των αλλαγών στις υπηρεσίες τους, καθώς ήδη έχουν εγκριθεί και παρουσιασθεί οι εκθέσεις αξιολόγησης δομών του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Την ερχόμενη εβδομάδα, θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης για το οργανόγραμμα άλλων πέντε υπουργείων, ενώ ειδική διαδικασία θα ακολουθηθεί για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και το υπουργείο Αμυνας.

Κυβερνητικός στόχος, στο πλαίσιο και των μνημονιακών δεσμεύσεων, είναι να μειωθούν οι δομές (Γενικές και ειδικές γραμματείες, Γενικές Διευθύνσεις, τμήματα, υπηρεσίες) αλλά και οι εποπτευόμενοι από τα υπουργεία φορείς ώστε να υπάρξουν εξοικονομήσεις λειτουργικών δαπανών και ανακατανομή προσωπικού.

Ολα αυτά συνδέονται και με το σχέδιο κινητικότητας , που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων, μετακινήσεις και μετατάξεις. Την ίδια ώρα, ενώ είναι ακόμα στον «αέρα» υπάλληλοι οι οποίοι έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας αλλά και άλλοι που πορεύονται στο δρόμο των μετατάξεων, η κυβέρνηση δεν έχει πείσει -παρά τις συνεχείς αναφορές περί του αντιθέτου- ότι δεν θα γίνουν απολύσεις αλλά ανακατανομή στην κάλυψη θέσεων.

Η μνημονιακή δέσμευση της τρικομματικής ότι μέχρι το τέλος του 2013 θα έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας 25.000 υπάλληλοι στο δημόσιο, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης παραμένει αγκάθι.

Αμφισβητείται από πολλές πλευρές ότι μετά την αναδιοργάνωση των δομών τα κενά θα είναι τόσα ώστε να εξασφαλίσουν θέση εργασίας όλοι οι υπάλληλοι που θα έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας. 
 
Μπίτσικα Παναγιώτα 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου