ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Σε ποιες υπηρεσίες θα μετακινηθούν οι 1.891 υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα

 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: http://www.imerisia.gr
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ

Μέσω του προγράμματος κινητικότητας των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, λόγω κατάργησης της θέσης τους, επιδιώκεται να στελεχωθούν ευαίσθητες υπηρεσίες πρώτης γραμμής με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη, σημειώνει το υπ. Διοικητής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Σε ποιες υπηρεσίες θα μετακινηθούν οι 1.891 υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα  Συνολικά υπάρχουν 2.423 θέσεις, ενώ οι υπάλληλο προς μετακίνηση είναι 1.891, αναφέρει το υπουργείο, επισημαίνοντας ότι οι θέσεις είναι 24% περισσότερες από τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα ώστε να υπάρχουν επαρκή περιθώρια επιλογής.
Πρόκειται για θέσεις σε υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, όπως το Ε.Κ.Α.Β, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ και τα νοσοκομεία (προκειμένου να απελευθερωθούν πληρώματα που μέχρι τώρα εκτελούσαν διοικητικά καθήκοντα), σε υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας, όπως τα ασφαλιστικά ταμεία, ο ΟΑΕΔ και το Σ.ΕΠ.Ε, σε υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως σωφρονιστικά καταστήματα, Πρωτοδικεία και τα Ειρηνοδικεία, σε υπηρεσίες των Δήμων, όπως τα ΚΕΠ , αλλά και σε υπηρεσίες του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, όπως αστυνομικές διευθύνσεις και τμήματα, τροχαία (προκειμένου να απελευθερωθούν αστυνομικοί που μέχρι πρότινος εκτελούσαν διοικητικά καθήκοντα).
Υπενθυμίζεται ότι, εντός προθεσμίας είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση της Ανακοίνωσης, οι προς μετάταξη υπάλληλοι υποβάλλουν Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση προς το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με Υπόδειγμα που θα κοινοποιηθεί στους Φορείς Προέλευσης, στην οικεία υπηρεσία Διοικητικού/ Προσωπικού, στην οποία δηλώνουν τους Φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν, με τη σειρά προτίμησής τους.
Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) καταχωρίζει τη βαθμολογία και ακολούθως εκδίδει ενιαίο Πίνακα Βαθμολογίας, Κατάταξης και Διάθεσης των υπαλλήλων.
Στην συνέχεια, εκδίδεται η απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τη μετάταξη των υπαλλήλων, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Ταυτόχρονα, το Υ.Δ.Μ.&Η.Δ. αναλαμβάνει πρωτοβουλία να εξαιρέσει από τη διαδικασία της διαθεσιμότητας υπαλλήλους προερχόμενους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου καθώς και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, λόγω της ιδιαιτερότητας της νησιωτικότητας.
Οι θέσεις έχουν ως εξής:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ: 2
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ: 21
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: 670
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ: 535
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ: 2
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: 10
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ: 544
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: 126
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ: 32
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: 10
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: 7
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: 464
ΣΥΝΟΛΟ ΘΕΣΕΩΝ: 2.423 (ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΡΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ: 1891)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου