ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Συναίνεση για να προχωρήσουν τα βάρβαρα μέτρα ζήτησε προκλητικά στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα ο πρωθυπουργός

 
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πνίγει το λαό για να πάρει ανάσα η πλουτοκρατία
Συναίνεση για να προχωρήσουν τα βάρβαρα μέτρα ζήτησε προκλητικά στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα ο πρωθυπουργός


Καμία «ανάσα» δεν πρόκειται να πάρει ο λαός την καινούργια χρονιά ούτε πρόκειται «να φανεί η προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον», όπως προσπάθησαν να τον πείσουν με τα πρωτοχρονιάτικα μηνύματά τους ο πρωθυπουργός και οι άλλοι κυβερνητικοί εταίροι.Αντίθετα, τον περιμένουν νέα δεινά, ανείπωτη φτώχεια και δυστυχία, εξαιτίας του βαθέματος της καπιταλιστικής κρίσης και της κλιμάκωσης του πολέμου που έχουν εξαπολύσει η εγχώρια πλουτοκρατία και οι ξένοι σύμμαχοί της, προκειμένου να του φορτώσουν τα βάρη της κρίσης και να βγουν αλώβητοι και πιο ενισχυμένοι από αυτήν.
Την εφιαλτική αυτή πραγματικότητα προσπάθησε να διασκεδάσει με το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρωθυπουργός, συσκοτίζοντας τα αίτια της καπιταλιστικής κρίσης και καλλιεργώντας ψεύτικες ελπίδες για επικείμενη ανάκαμψη που θα φέρει τάχα νέες θέσεις εργασίας και αύξηση των εισοδημάτων των εργαζομένων!
Σε κάθε φράση και σε όλους τους τόνους, ο Α. Σαμαράς διατυμπάνιζε ότι όλα τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση αποσκοπούν στο «να μπορέσει ο άνεργος να βρει δουλειά», επιδιώκοντας στην πραγματικότητα να υφαρπάξει τη συναίνεση των λαϊκών στρωμάτων στις δρομολογημένες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρήσεων και να στοιχίσει το λαό πίσω από το μονόδρομο της πλουτοκρατίας.
«Θέλουμε ενότητα των Ελλήνων για να τα αλλάξουμε όλα», τόνισε, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι η πρόκειται για υποταγή του λαού στην εφαρμογή των εξοντωτικών μέτρων και των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων.
Συνεχίζοντας να δημιουργεί σύγχυση για τα πραγματικά αίτια της κρίσης, ο πρωθυπουργός επανέλαβε το γνωστό παραμύθι ότι τάχα με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, δίνονται «ανάσες» στην οικονομία και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για «να ξεκινήσουν επενδύσεις, να σωθούν θέσεις εργασίας, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να βρουν δουλειά οι άνεργοι, να πάρει μπροστά η οικονομία».
«Φως» μόνο για τα μονοπώλια
Στην πραγματικότητα, ο πρωθυπουργός θέλει να αποκρύψει ότι η ανάκαμψη - ανάπτυξη της οικονομίας θα πατήσει πάνω σε μισθούς πείνας, την απόλυτη και σχετική φτώχεια και εξαθλίωση του λαού, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την απρόσκοπτη κερδοφορία των επενδυτών, δηλαδή των επιχειρηματικών ομίλων.
«Το μεγάλο στοίχημα από δω και μπρος είναι οι παραγωγικές επενδύσεις», τόνισε, δεσμευόμενος απέναντι στα εγχώρια και ξένα μονοπώλια ότι «θα κάνω τα πάντα, θα τις αναζητήσω παντού: από ξένους επενδυτές και από Ελληνες επιχειρηματίες».
Ολοφάνερη και προκλητική ήταν η προσπάθεια να δικαιολογήσει τα βάρβαρα μέτρα και τις φιλομονοπωλιακές μεταρρυθμίσεις στο όνομα της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. «Ολα αυτά θα φέρουν και επενδύσεις, ανάπτυξη και θέσεις εργασίας», υποστήριξε, προσδιορίζοντας τους τομείς όπου θα γίνουν επενδύσεις που εγγυώνται γρήγορη και εγγυημένη κερδοφορία για τους επενδυτές: «η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες: Τουρισμό, Πολιτισμό, Ναυτιλία, Αγροτικά προϊόντα ποιότητας, Μεταποίηση, Ενέργεια».
Απέκρυψε, βέβαια, ότι οι όποιες θέσεις εργασίας δημιουργηθούν θα είναι λίγες, προσωρινές, με ελαστικές μορφές απασχόλησης και μισθούς πείνας, ενώ σε καμία περίπτωση δε φτάνουν για να βρουν δουλειά τα εκατομμύρια των ανέργων που δημιούργησε η κρίση.
Αξίωσε, όμως, πολιτική σταθερότητα και υποταγή του λαού στη στρατηγική του κεφαλαίου, στο όνομα της προσέλκυσης των επενδύσεων. «Αν έχει και σταθερότητα, θα έλθουν και οι επενδύσεις! Θα μπει μπροστά η οικοδομή. Θα ξαναέρθουν οι θέσεις εργασίας. Θα μπορέσει ο άνεργος να βρει δουλειά. Και ο εργαζόμενος να δει τα εισοδήματά του να αυξάνονται», υποστήριξε ανερυθρίαστα, για να καλλιεργήσει κάλπικες προσδοκίες στους πλέον χτυπημένους από την αστική διαχείριση της κρίσης.
Παράλληλα, έκανε νέα επίδειξη της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση των πάντων: «Τεράστια δημόσια περιουσία παρέμενε ανεκμετάλλευτη. Κι αυτό σταματάει! Ηδη έχουν ξεκινήσει αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας», τόνισε, παρουσιάζοντας τις ιδιωτικοποιήσεις ως μία επιπλέον προϋπόθεση για επενδύσεις.
Για τον ίδιο λόγο, ο πρωθυπουργός έχει προγραμματίσει μια σειρά επισκέψεις το επόμενο διάστημα. Την ερχόμενη βδομάδα θα μιλήσει σε επιχειρηματικό φόρουμ στη Γερμανία, ενώ εντός του μήνα θα μεταβεί πιθανόν στο Κατάρ.
Κατά κύματα οι νέες ανατροπές
Στο πρωθυπουργικό μήνυμα, όπως ήταν αναμενόμενο, περίσσεψαν οι δηλώσεις «κατανόησης» των προβλημάτων του λαού και οι ανέξοδες υποσχέσεις για αποκατάσταση τάχα των «αδικιών», «με προτεραιότητα στις χαμηλές συντάξεις, στα επιδόματα που καταργήθηκαν για τους πιο αδύνατους και στη φορολογία - ιδιαίτερα στον ΦΠΑ - που παραμένει πολύ υψηλή».
Η πραγματικότητα όμως είναι ότι μέσα στο 2013 θα υλοποιηθεί το νέο πακέτο ψηφισμένων μέτρων, ύψους 13,5 δισ., που σημαίνει νέες άγριες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, ενώ ταυτόχρονα θα υλοποιηθούν οι αντεργατικές ανατροπές σε εργασιακές σχέσεις και ασφαλιστικό, που καταβαραθρώνουν τους μισθούς και μετατρέπουν τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα.
Ηδη, στα προαπαιτούμενα μέτρα για τις επόμενες τρεις δόσεις του δανείου περιλαμβάνονται η ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου μέχρι τις 12 του μήνα, η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, η υπαγωγή χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας - απόλυσης μέχρι το τέλος του 2014, η εφαρμογή της ρήτρας αυτόματων περικοπών στις κοινωνικές δαπάνες σε περίπτωση αποκλίσεων από τους στόχους του προγράμματος, η τήρηση του χρονοδιαγράμματος και των εσόδων από αποκρατικοποιήσεις, κ.ά.

 Πέμπτη 3 Γενάρη 2013
ΠΗΓΗ: http://www1.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου